Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Χειροπέδες σε 24χρονο ύποπτο για διάπραξη σωρείας υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών



Συνελήφθη ύποπτος για διάρρηξη και κλοπή από οικία, ο οποίος ομολόγησε τη διάπραξη σωρείας άλλων υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 9.30 το πρωί χθες, μετά από πληροφορία που της δόθηκε ότι σε περιοχή της Λευκωσίας νεαρό πρόσωπο προσπαθούσε να διαρρήξει συγκεκριμένη κατοικία, μέλη της Αστυνομίας (ΜΜΑΔ, ΚΕΜ ΟΥΛΑΕ και Αστυνομικού Σταθμού Λυκαβητού) μετέβηκαν άμεσα στη σκηνή.

Κατά την άφιξή τους στην περιοχή, εντόπισαν να κινείται πεζός ένας νεαρός, ο οποίος ανακόπηκε για έλεγχο και ακολούθως, μεταφέρθηκε στα Γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας για εξακρίβωση στοιχείων.

Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για 24χρονο, ο οποίος σε προκαταρκτική ανάκριση, ομολόγησε τη διάπραξη διάρρηξης και κλοπής από την πιο πάνω οικία, καθώς επίσης και διάπραξη σωρείας άλλων υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Λευκωσία.

Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν, φαίνεται ότι ο 24χρονος εμπλέκεται σε άλλες 6 υποθέσεις διαρρήξεων κτιρίων και κλοπών, ενώ οδήγησε τα μέλη της Αστυνομίας σε ανοικτό χώρο στη Λευκωσία, όπου τους υπέδειξε ένα στρατιωτικό τυφέκιο, μια στρατιωτική ξυφολόγχη, δύο γεμιστήρες και αριθμό σφαιρών, τα οποία ήταν κρυμμένα και όπως ανέφερε, είχαν κλαπεί από διάρρηξη κατοικίας, που διαπράχθηκε στις 5/1/2015.

Στη συνέχεια, κατόπιν συγκατάθεσής του, διενεργήθηκε έρευνα στο όχημά του, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα αντικείμενα που πιστεύεται ότι αποτελούν προϊόντα κλοπής.
Ακολούθως, ο 24χρονος υπέδειξε ακόμα οκτώ σκηνές διαρρήξεων κτιρίων και κλοπών στη Λευκωσία.

Ο 24χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: