Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ομαλά η εκλογική διαδικασία στην Πάφο. Χαμηλή η προσέλευση ψηφοφόρων


Με απόλυτη τάξη και ηρεμία άρχισε η εκλογική διαδικασία στην πόλη της Πάφου για ανάδειξη του νέου Δημάρχου για τα επόμενα δύο χρόνια.


Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.00 το πρωί και οι πρώτοι ψηφοφόροι άσκησαν νωρίς – νωρίς το εκλογικό τους δικαίωμα. Η ψηφοφορία διεξάγεται μέχρι τις 18:00, ώρα που κλείνουν οι κάλπες. 


Δικαίωμα ψήφου έχουν 18.023 ψηφοφόροι, από τους  οποίους οι 2.088 - δηλαδή ποσοστό 12% -  είναι Κοινοτικοί. Σε όλη τη δημαρχούμενη περιοχή λειτουργούν σήμερα 30 εκλογικά κέντρα.


Αν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν υπάρξει παράταση, αναμένεται να έχουμε μέχρι τις 20:00 εκλογικό αποτέλεσμα. 


Ομαλά συνεχίζεται η ψηφοφορία για την αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου Πάφου, με το ποσοστό συμμετοχής μέχρι τις 10:00 να κυμαίνεται μόλις στο 5,7%.


Σε δηλώσεις του ο Έπαρχος Πάφου Γιαννάκης Μαλλουρίδης ανέφερε ότι η ψηφοφορία για την αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου Πάφου συνεχίζεται ομαλά χωρίς να γίνει αναφορά για οποιοδήποτε πρόβλημα.

Όπως σημείωσε, μέχρι τις 10:00 έχουν ψηφίσει 1045 εκλογείς αριθμός που αντιπροσωπεύει 5,7% του συνόλου των ψηφοφόρων του Δήμου Πάφου.

«Πρόκειται για ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις» πρόσθεσε.


Όλα εξελίσσονται ομαλά στην εκλογική περιφέρεια Πάφου, δήλωσε ο Έφορος της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Γιαννάκης Μαλλουρίδης, μιάμιση ώρα μετά το άνοιγμα της κάλπης.


Αναφερόμενος συγκεκριμένα στις περιπτώσεις των ηλικιωμένων και των ψηφοφόρων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, είπε πως “δόθηκαν ξεκάθαρες οδηγίες προς τους προεδρεύοντες και τους βοηθούς εφόρους για το πώς θα χειριστούν αυτή την κατηγορία των εκλογέων και όλα βαίνουν καλώς”.

Με το άνοιγμα των καλπών στην πόλη και επαρχία Πάφου άρχισαν να προσέρχονται στις κάλπες άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας και κυρίως της τρίτης ηλικίας για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 


Ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί οι περιπολίες της Αστυνομίας, που βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την ομαλή διεξαγωγή των αναπληρωματικών εκλογών για την εκλογή Δημάρχου Πάφου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου Νίκο Τσαπή.


Ο κ. Τσαπής, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως σήμερα, ημέρα διεξαγωγής των αναπληρωματικών εκλογών, στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου λειτουργεί αίθουσα επιχειρήσεων και θα εργαστούν 65 μέλη της Δύναμης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαπή, κάθε εκλογικό κέντρο επανδρώνεται με έναν αστυνομικό ενώ  τοποθετήθηκε και επικεφαλής συντονιστής. Οι μηχανοκίνητες περιπολίες σημείωσε και οι έλεγχοι των εκλογικών κέντρων διεξάγονται από νωρίς το πρωί και θα συνεχιστούν καθ` όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας αλλά και της καταμέτρησης των ψήφων. Στόχος μας, είπε, είναι η εφαρμογή του νόμου και της τάξης για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. 



 http://www.sigmalive.com/news/local/196504/live-ekloges-gia-tin-anadeiksi-dimarxou-stin-pafo#sthash.HkfUIghD.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: