Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Δύο αδέλφια στην Ινδία βίαζαν Γιαπωνέζα επί τρεις εβδομάδες



Η ινδική αστυνομία συνέλαβε δύο αδελφούς οι οποίοι κατηγορούνται ότι βίασαν επανειλημμένα μια 22χρονη γιαπωνέζα τουρίστρια την οποία κρατούσαν επί τρεις εβδομάδες κοντά στην Μποντ Γκάγια, ιερό τόπο του βουδισμού στη βορειοανατολική Ινδία, ανακοίνωσε σήμερα ένας αστυνομικός.





Η τουρίστρια κρατήθηκε όμηρος υπό την απειλή περιστρόφου μέσα σε ένα απομονωμένο υπόγειο δωμάτιο κοντά στον τόπο του προσκυνήματος, αποκαλύφθηκε από την προκαταρκτική έρευνα.

«Όταν η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε εξαιτίας των επανειλημμένων βιασμών και των άθλιων συνθηκών διαβίωσης, μεταφέρθηκε στις 20 Δεκεμβρίου στην Γκάγια (το τοπικό διοικητικό κέντρο) για να λάβει ιατρική περίθαλψη», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Κατάφερε τότε να διαφύγει και να φθάσει στο Βαρανάσι, όπου κατάφερε να πλησιάσει γιαπωνέζους τουρίστες οι οποίοι την βοήθησαν να έρθει σε επαφή με το προξενείο της Ιαπωνίας στη γειτονική Καλκούτα, πρόσθεσε.

Ο Σατζίντ Χαν, 32 ετών, και ο 25χρονος αδελφός του, ο Τζαουάντ Χαν, αμφότεροι ξεναγοί τουριστών, συνελήφθησαν την Παρασκευή, διευκρίνισε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας Αλόκ Κουμάρ Σινγκ.

Η νεαρή γυναίκα, μια γιαπωνέζα φοιτήτρια, είχε φθάσει στην Γκάγια από την Καλκούτα, όπου το Νοέμβριο είχε καταλύσει σ' ένα ξενοδοχείο.

Οι προσπάθειες της Ινδίας να εξαλείψει τη βία εναντίον των γυναικών στην επικράτειά της αποτελούν αντικείμενο στενής διεθνούς παρακολούθησης αφότου ένα νεαρό κορίτσι έχασε τη ζωή του έπειτα από έναν ομαδικό βιασμό το Νοέμβριο του 2012 στο Νέο Δελχί, προκαλώντας αγανάκτηση σε παγκόσμια κλίμακα.




http://www.protothema.gr/world/article/439504/india-duo-adelfia-viazan-giaponeza-epi-treis-evdomades/

Δεν υπάρχουν σχόλια: