Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Πάφος. Καταστροφές σε τρία κτηνοτροφικά υποστατικά σε Αγία Βαρβάρα και Τίμη

Οι δυνατοί άνεμοι και  η σφοδρή βροχόπτωση υφάρπαξαν σήμερα τα ξημερώματα τρία κτηνοτροφικά υποστατικά στην βιομηχανική περιοχή της  Αγίας Βαρβάρας  και πλησίον  της κοινότητας  Τίμης.


Κτηνοτρόφος εδώ και 40 χρόνια ο Σίμος Βατής, πρόσφυγας από την Μακράσυκα της Επαρχίας Αμμοχώστου  που διατηρεί  υποστατικά εδώ και τέσσερα χρόνια στην βιομηχανική περιοχή της Αγίας Βαρβάρας ανέφερε  πως η έντονη αγωνία που τον διακατείχε στις 2:30 με 3:00 τα ξημερώματα λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών τον έκαναν να επισκεφτεί τα κτηνοτροφικά του υποστατικά που διατηρεί στην συγκεκριμένη αγροτική περιοχή, ωστόσο - όπως είπε- το θέαμα που αντίκρισε τον σόκαρε αφού κάποια από τα τσίγκινα υποστατικά του είχαν πέσει πάνω στα ζώα του.

Ο κ. Βατής ανέφερε πως η καταστροφή που έχει υποστεί η περιουσία του είναι τόσο μεγάλη που μόνο ένας ανεμοστρόβιλος μπορούσε να τη δημιουργήσει . Η καταστροφή των υποστατικών του είχε ως αποτέλεσμα  συνέχισε  την θανάτωση τριών περίπου ζώων , σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία  αλλά και τον τραυματισμό εννέα εγκύων προβατίνων .

Πρόσθεσε επίσης πως στα υποστατικά του διατηρεί 2000 ζώα ενώ η ζημιά  που έχει υποστεί στην περιουσία του  ανέρχεται στις 50 με 60 χιλιάδες ευρώ .
Κάλεσε επίσης την Κυβέρνηση να τον στηρίξει ενώ ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως έχει πέσει και στο παρελθόν θύμα της κακοκαιρίας και συγκεκριμένα πριν 8 χρόνια όπου το τότε υποστατικό που διατηρούσε υπέστη ζημιά που ανέρχονταν στις 14 χιλ. ευρώ.

Στο παρελθόν σημείωσε είχε τύχει της στήριξης του Τμήματος Γεωργίας προσθέτοντας ωστόσο πως σήμερα η ζημιά που έχει υποστεί είναι μεγαλύτερη.    
Ζημιές υπέστησαν και άλλα δύο κτηνοτροφικά υποστατικά στην περιοχή.
Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους αναμένεται το μέρος να επισκεφτούν λειτουργοί του Τμήματος Γεωργίας για να καταγράψουν τις ζημιές.


Κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: