Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Τα σχέδια και οι προτάσεις του Α. Μασούρα για την Πάφο

Α. Μασούρας: Κριτής και συμμέτοχος ο δημότης στις αποφάσεις που λαμβάνονται
Μια σωστή αξιοποίηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, επισημαίνει ο υποψήφιος του Κινήματος Οικολόγων για τη δημαρχία Πάφου

Ουσιαστικά κίνητρα για ένταξη των νέων στην παραγωγική πολιτική διαδικασία και στις διεργασίες λήψης αποφάσεων δηλώνει ότι θα θεσμοθετήσει ο υποψήφιος των Οικολόγων για τη δημαρχία της Πάφου, Ανδρέας Μασούρας, εάν οι δημότες της πόλης τον τιμήσουν με την ψήφο τους στη μεθαυριανή επαναληπτική εκλογή στον Δήμο. Προτείνει, παράλληλα, έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την ανάπτυξη της πόλης, με κεντρικό προωθητικό άξονα την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, η οποία, όπως επισημαίνει, αν αξιοποιηθεί σωστά, μπορεί να προσφέρει και πολλές θέσεις εργασίας.

Ο λόγος στους νέους
- Τι προτείνετε για τους νέους;
- Ένας από τους κύριους στόχους μας είναι να εντάξουμε τους νέους στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων. Συλλογικά και δημιουργικά. Μέχρι τώρα οι νέοι ήταν παραγκωνισμένοι και γι’ αυτό, αν ρωτήσετε τους νέους σήμερα αν θα ψηφίσουν, οι πλείστοι θα σας απαντήσουν πως όχι, νιώθουν ότι οι εκλογές αυτές δεν τους αφορούν. Απαξιούν για τους πολιτικούς και τα κόμματα, για το κατεστημένο που οδηγεί τα πράγματα εκεί που τα οδηγεί χωρίς αυτούς. Κανείς μέχρι σήμερα δεν έδωσε τον λόγο στους νέους και αυτό ήταν ένας από τους λόγους που μας ώθησε στο να θέσουμε υποψηφιότητα. Θέλουμε να φέρουμε τους νέους στο προσκήνιο, να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους, τις απόψεις τους, τις σκέψεις τους.

Η Πάφος χρειάζεται νέα μυαλά, με νέες ιδέες, που έχουν σχέδιο και στρατηγική για την πόλη μας. Στις προτάσεις μας για τους νέους περιλαμβάνεται και η δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους δημόσιους χώρους, εύρεση εργασίας μέσα από δημοτικούς φορείς προώθησης και σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της πόλης μας, ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και άλλοι στόχοι που θα προκύψουν μέσα από τις ιδέες που θα υποβάλουν οι νέοι. Επιπλέον, έχουμε καταθέσει δημόσια προτάσεις για ενίσχυση των οικογενειακών επιχειρήσεων, για τη διαφάνεια, για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Πάφου, για την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, κ.ά.

Καθαρή, τίμια υποψηφιότητα
- Κατεβαίνετε στις εκλογές με σύνθημα «Χωρίς βαρίδια και εξαρτήσεις». Πώς προσδιορίζετε τη φράση αυτή;
- Κατ’ αρχάς, η υποψηφιότητα που θέτουμε είναι υποψηφιότητα καθαρή και τίμια. Βασισμένη σε αρχές και αξίες. Έχω ήδη δημοσιοποιήσει τα περιουσιακά μου στοιχεία και κατέρχομαι με «καθαρά χέρια». Απαιτώ το ίδιο να πράξουν όλοι οι συνυποψήφιοί μου. Δεύτερον, θέσαμε την υποψηφιότητά μας, διότι και εμείς είμαστε -ως νέοι- αγανακτισμένοι από την παρούσα κατάσταση και έχουμε οργή με τα κακώς κείμενα. Έτσι, λοιπόν, στοχεύουμε στο να φέρουμε την ανατροπή στον Δήμο «χωρίς βαρίδια και εξαρτήσεις», χωρίς καθοδηγήσεις από κανέναν. Καθοδηγητής μας θα είναι ο κόσμος, οι δημότες, οι νέοι, το τι θέλουν θα γίνεται δικός μας στόχος που θα εκτελείται και τίποτα δεν θα μένει στο συρτάρι. Είναι η ώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους, και αυτοί που αξίζουν να λάβουν τις θέσεις που πρέπει.

Έχουμε σχέδιο για την Πάφο
- Ποιες είναι οι προτάσεις σας για την Πάφο γενικότερα και ποιο το σχέδιό σας;
- Αρχικά να αναφέρουμε ότι, ναι, έχουμε σχέδιο για την Πάφο, συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο. Το πιο σημαντικό και καίριο θέμα που απασχολεί την Πάφο αυτήν τη χρονική περίοδο είναι η διαφθορά που επικρατεί και που μας έχει φέρει στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. Γι’ αυτό και εμείς προτείνουμε την απόλυτη διαφάνεια στα εσωτερικά του δήμου. Οι «κλειστές πόρτες» θα ανοίξουν για τα καλά και οι δημότες θα εισπνεύσουν τον νέο αέρα της Πάφου, τον αέρα της καθαρότητας και της τιμιότητας. Συγκεκριμένα, προτείνουμε την online, ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι, ο κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και δεν θα μπορεί τίποτα πλέον να κρυφθεί.

Ταυτόχρονα, με αυτόν τον τρόπο, θα ασκεί πίεση στα εκτελεστικά όργανα του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να τηρούνται τα χρονικά πλαίσια και να υπάρχει συνέπεια στις αποφάσεις που λαμβάνονται, γνωρίζοντας ότι ο κόσμος είναι εκεί και θα τους κρίνει σε κάθε συνεδρίαση εμμέσως. Να αναφέρουμε ότι για όσους δεν δύνανται να παρακολουθήσουν online τις συνεδριάσεις, θα παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στο αρχείο των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή ο κάθε πολίτης θα έχει το δικαίωμα να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στις συνεδρίες του Δημοτικού Συμβουλίου και να έχει λόγο και άποψη στις αποφάσεις που λαμβάνονται για τους ίδιους. Επιπρόσθετα, προτείνουμε τη δημοσιοποίηση του «Πόθεν Έσχες» του Δημάρχου αλλά και των Δημοτικών Συμβούλων, ώστε να εξασφαλιστεί πλήρης διαφάνεια.

Το «Πάφος 2017»
- Έχετε πει πολλές φορές ότι το «Πάφος 2017» αποτελεί πρόκληση για την πόλη σας…
- Σαφώς. Η Πάφος πάντα ήταν περήφανη για την πολιτισμική της κληρονομιά και τώρα μας δίδεται απλόχερα η ευκαιρία να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε τον πολιτισμικό μας πλούτο σε διεθνές επίπεδο. Αυτό σημαίνει νέες θέσεις εργασίας για τους νέους, αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, δημιουργία θεματικών δραστηριοτήτων και ενίσχυση της κινητικότητας και της δημιουργίας. Αυτήν την Πάφο ονειρευόμαστε.

- Η ημέρα των εκλογών πλησιάζει, πόσο έτοιμοι είσαστε για το αποτέλεσμα της Κυριακής;
- Την Κυριακή θα κριθεί το πολιτικό σκηνικό της Κύπρου ευρύτερα. Ο κόσμος μέσα από την αγανάκτησή του δεν θα πάει να ψηφίσει, και εμείς τον αποτρέπουμε από αυτό. Λέμε στον κόσμο να πάει την Κυριακή να ψηφίσει, για να δώσει μια γροθιά στο κατεστημένο και να ανατρέψει τις προσδοκίες όλων αυτών που είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα. Έτσι θα έρθει η ανατροπή, αν ψηφίσουμε την ανατροπή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: