Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Χειροπέδες σε δύο συνεργούς του Χ. Ξηρού


Δύο μέλη του "υπηρεσιακού βραχίονα" της ομάδας του Χριστόδουλου Ξηρού συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης στην Καλαμάτα. Πρόκειται για έναν έλληνα, 54 ετών και έναν αλβανό 37 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης απο τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.


Και οι δύο μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες της της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων ειδών πολεμικού υλικού, πλαστογραφίας, άλλων εγκληματικών πράξεων και υπόθαλψης εγκληματία. Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αλβανός κυκλοφορούσε με το όνομα Θεοχάρης Χρυσάκης και ήταν ο άνθρωπος που είχε νοικιάσει τον περασμένο Ιούνιο την μονοκατοικία στην Ανάβυσσο στην οποία συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός το μεσημέρι της 3ης Ιανουαρίου.

Οπως αποκαλύφθηκε μετά την σύλληψή του, ο Ξηρός σχεδίαζε επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, στο πλαίσιο της οποίας θα επιχειρείτο ομαδική απόδραση των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».



Δεν υπάρχουν σχόλια: