Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Νέος χιονιάς τη Δευτέρα στην Ελλάδα



Το νέο κύμα κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό το πολικό ψύχος και τις ισχυρές χιονοπτώσεις, θα πλήξει την Ελλάδα από το βράδυ της Δευτέρας, έως και το βράδυ της Τετάρτης. 

Όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, αν και ο νέος χιονιάς θα χτυπήσει μικρότερο μέρος της χώρας, εν τούτοις το χιόνι που θα πέσει θα είναι πυκνότερο από εκείνο της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς.


Αναλυτικά η πρόγνωση: 


Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε βορείους και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας οπού πιθανώς θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές.
Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από -3 (μείζον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρος δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα. Αργά το βράδυ στα βόρεια ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχές και στα ορεινά χιόνια. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα βόρεια σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείζον) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και από αργά το απόγευμα στα νότια καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 5 στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο σταδιακά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 5 έως 12 και στα νότια από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός τη Δευτέρα 


Για αύριο, Δευτέρα, στα κεντρικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμηματα, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. 

Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινα που κατά τη διαρκεια της ημερας θα ενταθουν.

Στην υπολοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικα δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 6 στρεφόμενοι αργοτερα σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. 

Στην υπολοιπη χώρα από βορειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελαγη τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρεθεί σε βαθμιαία πτωση από τα βόρεια, οπού θα σημειωθει παγετος.



http://www.protothema.gr/greece/article/439561/vrohes-kai-kataigides-simera-neos-hionias-ti-deutera-/

Δεν υπάρχουν σχόλια: