Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Έπεσε βαρύς ο πέλεκυς στους καταδικασθέντες του σκανδάλου της Δρομολαξιάς


Tο Κακουργιοδικείο επέβαλε τις εξής ποινές:
8 χρόνια φυλάκιση στον Στάθη Κιττή (τέως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA)...


3 χρόνια φυλάκιση στον Χαράλαμπο Τσουρή (τέως Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΑΗΚ και κατά τον ουσιώδη χρόνο μέλος του Δ.Σ. της CYTA)
9 χρόνια στον Ορέστη Βασιλείου (Διευθυντή της CytaVision και τέως Γενικό Γραμματέα της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ)
6,5 χρόνια στον Γρηγόρη Σουρουλλά (υπάλληλο του Κτηματολογίου)
3,5 χρόνια στον Βενιζέλο Ζαννέττο  (στέλεχος του ΑΚΕΛ)
300,000 ευρώ πρόστιμο στην εταιρεία Polleson Holdings Ltd
Οι 6 κρίθηκαν ένοχοι στην υπόθεση για την επένδυση από το Ταμείο συντάξεων των εργαζομένων της CYTA, στο έργο Aero Centre στη Δρομολαξιά.
Στην προηγούμενη δικάσιμο στις 31 Δεκεμβρίου 2014, το Κακουργιοδικείο εξέδωσε  διατάγματα  δήμευσης των περιουσιών των Ευστάθιου Κιττή, Ορέστη Βασιλείου, Γρηγόρη Σουρουλλά και της εταιρείας Polleson Holdings Ltd.

Επίσης το Κακουργιοδικείο εξέδωσε διατάγματα αναστολής είσπραξης του υπολειπόμενου ποσού το οποίο υπερβαίνει της ρευστοποίησης από τη δήμευση της περιουσίας που ζήτησε η Κατηγορούσα Αρχή ύψους 200 χιλιάδων ευρώ για τον Ορέστη Βασιλείου και 250 χιλιάδων ευρώ για τους Βασιλείου, Σουρουλλά και την εταιρεία Polleson Holdings Ltd.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ορέστης Βασιλείου χρηματίστηκε από τον Νίκο Λίλλη με ποσά 200 και 250 χιλιάδων ευρώ ως αντάλλαγμα για να μην υποκινήσει τους υπαλλήλους της CYTA να εναντιωθούν στην επένδυση στο Aero Centre στη Δρομολαξιά.

Επίσης ενόψει του γεγονότος ότι η αναφερόμενη ρευστοποιήσιμη περιουσία των Ορέστη Βασιλείου, Γρηγόρη Σουρουλλά και Polleson Holdings Ltd, είναι μικρότερη της αξίας των 250 χιλιάδων ευρώ τα οποία ζήτησε η Κατηγορούσα Αρχή, το Κακουργιοδικείο εξέδωσε διάταγμα αναστολής είσπραξης του ποσού που θα υπολείπεται μετά τη ρευστοποίηση της περιουσίας.

Για τον Ευστάθιο Κιττή δεν εκδοθηκε τέτοιο διάταγμα αφού η περιουσία που διαθέτει καλύπτει το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ που ζήτησε η Κατηγορούσα Αρχή.

Στην προηγούμενη δικάσιμο οι συνήγοροι υπεράσπισης αγόρευσαν για μετριασμό της ποινής των πελατών τους και ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης όρισε την σημερινή ημέρα ως ημερομηνία για επιβολής ποινής.

Το Κακουργιοδικείο αθώωσε και απάλλαξε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν τον Γιάννη Σουρουλλά, υπάλληλο της CYTA και τον Αντώνη Ιωακείμ επιχειρηματία.



http://www.sigmalive.com/news/local/195061/aftes-einai-oi-poines-gia-to-skandalo-tis-dromolaksias#sthash.fiQiKgaL.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: