Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Διαγράφουν τα χρέη των φτωχών στην Κροατία

Το συνολικό χρέος των πολιτών που καλύπτει η συμφωνία είναι περίπου 1,5 δισ. κούνα.

Οι πρώτες συμφωνίες με φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιες επιχειρήσεις στην Κροατία για τη διαγραφή των χρεών φτωχών πολιτών, με "παγωμένους" τραπεζικούς λογαριασμούς, υπεγράφησαν χθες και ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Μιλάνοβιτς δήλωσε υπερήφανος για αυτή την εξέλιξη.
Όπως είπε ο κ. Μιλάνοβιτς, είναι η πρώτη φορά που η κροατική κυβέρνηση συμμετείχε σε ένα τέτοιο έργο, το οποίο δεν θα μπορούσε να έχει τη συγκεκριμένη έκβαση, χωρίς την καλή θέληση και τη συνεργασία των δημάρχων.
Τις συμφωνίες υπέγραψαν ο κ. Μιλάνοβιτς, οι δήμαρχοι της Ριέκα, του Σπλιτ και του Όσιγιεκ, ο αντιδήμαρχος του Ζάγκρεμπ, οι επικεφαλής των ταχυδρομείων και της επιχείρησης ηλεκτρισμού και στέλεχος της δημόσιας τηλεόρασης (HRT).
Ανάλογες συμφωνίες πρόκειται να υπογραφούν με τηλεπικοινωνιακές εταιρείες και με τράπεζες.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στις συμφωνίες, το ανώτατο όριο για τη διαγραφή χρεών σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και δημόσιες επιχειρήσεις είναι 10.000 και 25.000 κούνα, αντίστοιχα.
Το συνολικό χρέος των πολιτών που καλύπτει το συγκεκριμένο "σχήμα" είναι περίπου 1,5 δισ. κούνα (στις 30 Σεπτεμβρίου 2014), ενώ οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί είναι "παγωμένοι" για περισσότερο από ένα έτος.
Σημειώνεται ότι τo 1 ευρώ ισούται με 7,6 κούνα


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/546108/diagrafoyn-xrei-ftoxon-politon-stin-kroatia#ixzz3PR7OUzOx

Δεν υπάρχουν σχόλια: