Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

"Οι γυναίκες με καμπύλες θα καταφέρουν να κάνουν πιο ευφυείς απογόνους"


Οι επιστήμονες βρήκαν ότι το λίπος στα οπίσθια είναι ζωτικής σημασίας για τη διανοητική ανάπτυξη των παιδιών που θα γεννήσουν.

Ίσως αυτή η ανακάλυψη να εξηγεί τόσο το γιατί οι γυναίκες έχουν αναλογικά πολύ περισσότερο λίπος από ό,τι οι άνδρες όσο και το γιατί δυσκολεύονται να χάσουν λίπος από κάποιες συγκεκριμένες περιοχές όπως η περιφέρεια ή τα οπίσθιά τους, που λειτουργούν ως αποθήκες λίπους. 


Προφανώς, αυτό συμβαίνει γιατί το λίπος είναι απαραίτητο για να «ταΐσουν» τον εγκέφαλο των παιδιών τους μέσω του θηλασμού και να κάνουν τελικά πιο έξυπνα παιδιά. 

Ίσως γι’ αυτό – για εξελικτικούς λόγους δηλαδή - επειδή θα καταφέρουν να κάνουν πιο ευφυείς απογόνους, να είναι οι γυναίκες με καμπύλες - όπως η Τζένιφερ Λόπεζ ή η Κιμ Καρντάσιαν - και πιο θελκτικές για τους άνδρες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, χρειάζεται αρκετό λίπος για τη δημιουργία του νευρικού συστήματος και οι αποθήκες στα σημεία αυτά του γυναικείου σώματος εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι γυναίκες που θηλάζουν χάνουν λίπος.


Πηγή: vita.gr
nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: