Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ


Αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls, οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν σε μια πρώτη αντίδραση.




«Είναι μια ιστορική νίκη για τον ελληνικό λαό, ο οποίος τάχθηκε συντριπτικά κατά της λιτότητας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη, το οποίο μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο αλλαγών σε όλη την Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη να συγκροτήσει κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, να υλοποιήσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη».

Πανηγυρικό είναι το κλίμα, με την ηγεσία, τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορούν ακόμη να συλλάβουν την ιστορική επικράτηση της αριστεράς σε εκλογική αναμέτρηση στη χώρα μας, όπως περιγράφουν όλα τα exit poll.

Από νωρίς στην Κουμουνδούρου τα πράγματα ήταν ενθουσιώδη, όμως η ανακοίνωση των προγνωστικών για το εκλογικό αποτέλεσμα, που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να συντρίβει τη ΝΔ και να βρίσκεται πολύ κοντά στο όριο της αυτοδυναμίας, προκάλεσε το ξέσπασμα όλου του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μεταβεί στα κεντρικά γραφεία μετά το πρώτο κύμα των εκτιμήσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ αργότερα θα εμφανιστεί σίγουρα στο κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κλαυθμώνος. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν την βασική του δήλωση θα την κάνει εκεί, ή στο Ζάππειο.




Το περιεχόμενο της τελικής του δήλωσης και των κινήσεων που θα προαναγγείλει θα εξαρτηθεί φυσικά από το εάν θα λάβει αυτοδυναμία, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι δήλωση νικητή των εκλογών και κυρίαρχου στο πολιτικό παιχνίδι.

Η πολιτική των μνημονίων, που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αποδοκιμάστηκαν και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται με βάση το πρόγραμμά του και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τη στρατηγική της χώρας έναντι των δανειστών, καλείται να μετουσιώσει αυτή την εντολή του ελληνικού λαού.


Είτε αυτοδύναμος, είτε όχι η συγκρότηση κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη, ιδίως που στη Βουλή θα είναι σίγουρα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Π. Καμμένου.

Είναι σίγουρο ότι ο κ. Τσίπρας θα απευθύνει ευρύτερο, ενωτικό κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις, που μπορούν να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας έναντι των δανειστών. Θα υποσχεθεί δε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όχι μόνο στενά της Αριστεράς, ενώ θα περιγράψει συνοπτικά τις πρώτες πρωτοβουλίες του. 
Αναμένεται να ισορροπήσει ανάμεσα στο μήνυμα και την αποφασιστικότητα για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, με την καθησυχαστική διαβεβαίωση ότι αυτή η νέα προσπάθεια δεν θα θέσει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

http://www.protothema.gr/politics/article/445607/suriza-paniguriko-klima-gia-tin-istoriki-epikratisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: