Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Δείτε τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ



Άμεση ήταν η αντίδραση των ξένων ΜΜΕ που παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον την κρίσιμη εκλογική μάχη, μόλις έγιναν γνωστά τα πρώτα exit polls που δείχνουν στην πρώτη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ.




Από το ιταλικό πρακτορείο Ansa, τη γερμανική Sueddeutsche Zeitung, μέχρι τοBBC, τον Guardian και την ολλανδική Jyllands-Posten κάνουν λόγο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα πρώτα exit polls.


Το Reuters χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα ως μια ισχυρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και πως πλέον το ερώτημα που μένει είναι το ποσοστό των μικρών κομμάτων που θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα.

«Μια σαφής εκλογική νίκη για τον Τσίπρα», γράφει σε τίτλο της η Handelsblatt, ενώ το ιταλικό πρακτορείο Ansa αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να αναδεικνύεται πρώτος με βεβαιότητα.



Την ίδια ώρα, το BBC αναφέρει πως σύμφωνα με τα exit polls φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει για «καθαρή νίκη».

Από την άλλη το βρετανικό δίκτυο Sky News με έκτακτη ενημέρωσή του αναφέρει πως προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα πρώτα exit polls.


Έκλεισαν οι κάλπες και είναι πιθανό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανέβει στην εξουσία, επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο, σχολιάζοντας πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεσμεύτηκε ότι θα απαλλάξει τη χώρα από την αυστηρή λιτότητα που επιβλήθηκε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Με τον τίτλο «Ευρω-Φρίκη» υποδέχεται τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Νίκη για τους ριζοσπάστες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα», γράφει στο κεντρικό θέμα για τις ελληνικές εκλογές και στη συνέχεια παραθέτει την εκτίμηση των αποτελεσμάτων, βάσει των exit polls.


«Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν, ο Τσίπρας θα μπορούσε να γίνει ο νεότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας» αναφέρει η εφημερίδα. 

Παράλληλα, η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο της «Kαθαρή νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται στον Αλέξη Τσίπρα ως «διαμορφωτή» που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό πολλά.

Η γερμανική εφημερίδα Deutche Welle αναμεταδίδει τα exit polls και χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα ως «ισχυρό προβάδισμα του Σύριζα στην Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, το γερμανικό μέσο υποστηρίζει πως «οι ελληνικές εκλογές δείχνουν ισχυρό προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι του συντηρητικού κυβερνώντος κόμματος». 

Την ίδια στιγμή, το Bloomberg με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ νικάει τον Σαμαρά», αναφέρεται στις πρώτες προβλέψεις που δείχνουν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να προηγείται με διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να υπερτερεί, έπειτα από χρόνια λιτότητας, περικοπών μισθών και απαιτήσεων από διεθνείς πιστωτές.Το δίκτυο μεταδίδει και την πρώτη δήλωση από το επιτελείο του κόμματος που έκανε λόγο για «ιστορική νίκη».

Ο Guardian, πάντως, σε αντίθεση με τα άλλα μέσα, έχει επιδοθεί σε μια συνεχή αναμετάδοση των λογαριασμών Twitter δημοσιογράφων και ερευνητικών κέντρων που σχετίζονται με τα exit poll.



http://www.protothema.gr/politics/article/445616/ishuri-niki-suriza-grafei-to-reuters/

Δεν υπάρχουν σχόλια: