Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Προς Δήμευση οι περιουσίες Βέργα και Μαλληκίδη


Με την αναμενόμενη παραδοχή Σάββα Βέργα και Ευτύχιου Μαλληκίδη, στις 23 Ιανουαρίου, ενώπιον του Κακουργιοδικείου, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει και η δήμευση της περιουσίας τους, ώστε να εξασφαλιστούν τα χρηματικά ποσά που φέρονται να οικειοποιήθηκαν από τις μίζες του αποχετευτικού Πάφου με βάση τις κατηγορίες.


Ήδη έχουν παγώσει τραπεζικοί λογαριασμοί του Μαλληκίδη αλλά και ακίνητη περιουσία ύψους συνολικά γύρω στις 500.000 ευρώ. Όσον αφορά τον Σάββα Βέργα η ΜΟΚΑΣ αναζητεί τραπεζικούς λογαριασμούς του στο εξωτερικό χωρίς μέχρι στιγμής να τα καταφέρει. Ωστόσο αν δεν εντοπισθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Βέργα το ποσό που φέρεται να οικειοποιήθηκε μπορεί να εξασφαλιστεί από τη δήμευση ακίνητης περιουσίας του στην Κύπρο.

 Η δήμευση περιουσίας των υπόλοιπων τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση ΣΑΠΑ οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν παραδέχονται εμπλοκή μπορεί να γίνει μόνο αν κριθούν ένοχοι. Πρόκειται για τους Γιώργο Μιχαηλίδη, Ευστάθιο Ευσταθίου, Γιώργο Σιαηλή και Βάσο Βασιλείου.
Με την αναμενόμενη παραδοχή των Βέργα και Μαλληκίδη των κατηγοριών θα τους επιβληθεί η ποινή και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον των υπολοίπων κατηγορουμένων.



http://www.alfanews.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: