Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Βροχές και χιόνια στην Κύπρο


Χαμηλό βαρομετρικό νότια της Ρόδου επηρεάζει την περιοχή της Κύπρου, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία η οποία για τις επόμενες ημέρες προβλέψει βροχές και χιόνια.


Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και ενδέχεται να πέσουν ελαφρές ή μεμονωμένες βροχές ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. 

Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κατά διαστήματα συννεφιασμένος και ενδέχεται να πέσουν τοπικά ελαφρές βροχές. Στα ψηλότερα ορεινά δεν αποκλείεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 0 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες. Στο ψηλότερα ορεινά πιθανό να χιονίσει.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη και την Πέμπτη. Την Παρασκευή αναμένεται μικρή άνοδος.


http://www.sigmalive.com/news/local/197008/vroxes-kai-xionia-to-epomeno-triimero#sthash.aiZJ0l70.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: