Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Δωδεκάνησα και Σποράδες για τις καλύτερες κρουαζιέρες στην Μεσόγειο


Τις 9 καλύτερες ιδιωτικές κρουαζιέρες στη Μεσόγειο παρουσίασε σε πρόσφατο αφιέρωμά του το CNN και ανάμεσά τους φιγουράρουν και ελληνικοί προορισμοί.





Οι Σποράδες και τα Δωδεκάνησα έχουν την τιμητική τους για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν με μικρές ομάδες φίλων. 


«Πραγματική γεύση της Ελλάδας» μπορούν να πάρουν οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να κάνουν το 2015 κρουαζιέρα στις Σποράδες. Οι κρουαζιέρες αυτές θα πραγματοποιηθούν με μικρά πλοία τα οποία θα κάνουν το πέρασμα τους από 11 νησιά εκ των οποίων τα 4 είναι ακατοίκητα. 

Η κρουαζιέρα ξεκινά από ένα θαλάσσιο πάρκο που αποτελεί το σπίτι μιας αποικίας από φώκιες.

Λίγο πιο κάτω στο δημοσίευμα σημειώνεται πως παρά την ηρεμία της περιοχής δύσκολα κανείς θα αποφύγει την έντονη νυχτερινή ζωή της Σκιάθου, όπου έγιναν και τα γυρίσματα της επιτυχημένης ταινίας «Mamma Mia». 

Ακόμη παραθέτει πληροφορίες για το μενού της κρουαζιέρας το οποίο θα περιλαμβάνει θαλασσινά όπως  ψητό χταπόδι και τηγανητό καλαμάρι.

Για όσους θέλουν να ζήσουν την μαγεία των Σποράδων θα πρέπει να δαπανήσουν το λιγότερο 1.500 ευρώ το άτομο για μια εβδομάδα. 

Η αναχώρηση γίνεται από τη Σκιάθο με το Sealand Yacht Charter.

Για του λάτρεις των Δωδεκανήσων η εκκίνηση γίνεται από το νησί του Ιπποκράτη την Κω.




Σε αυτή την κρουαζιέρα θα γίνουν στάσεις στην Ψέριμο, στη Λέρο, στην Πάτμο όπου δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο μοναστήρι του νησιού με την υπέροχη θεά αλλά και στους Λειψούς όπου το δημοσίευμα εξυμνεί την κουζίνα του νησιού.


Ακόμα το πλοίο θα δέσει και στο νησί των σφουγγαράδων την Κάλυμνο.

Η ημέρα τελειώνει με μαθήματα ζωγραφικής και μασάζ επάνω στο πλοίο.

Η τιμή της κρουαζιέρας για δώδεκα άτομα, για μια εβδομάδα, ξεκινά από τα 28.000 ευρώ για ολόκληρο το πλοίο. 

Η αναχώρηση θα γίνει από την Κω, με το Wondergulets Charter.



http://www.protothema.gr/travelling/article/443756/cnn-dodekanisa-kai-sporades-gia-tis-kaluteres-krouazieres-stin-mesogeio-/

Δεν υπάρχουν σχόλια: