Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Έντονα καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρη την Κύπρο. Σε συναγερμό οι αρμόδιες Υπηρεσίες


Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους μετά τις προειδοποιήσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για έντονα καιρικά φαινόμενα.


Θυελλώδεις άνεμοι, βροχές, καταιγίδες, χιονόπτωση, η οποία δεν αποκλείεται να φτάσει και στα πεδινά, και χαμηλές θερμοκρασίες, θα συνθέτουν το σκηνικό των επομένων δύο ημερών σύμφωνα με την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.


Κατολισθήσεις και σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

Θυελλώδεις άνεμοι και έντονη βροχόπτωση επικρατούσαν χθες βράδυ στην περιοχή του Τροόδους.

Σημειώθηκαν κατολισθήσεις βράχων και αποκόπηκαν δέντρα, τα οποία έκλεισαν πολλούς δρόμους της περιοχής.

Συνεργείο του Τμήματος Δημοσίων Έργων μετέβη στην περιοχή και προσπαθεί να καθαρίσει τους δρόμους.

Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας και στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού.

Επίσης στον παλαιό δρόμο προς Λεμεσό και Λάρνακα, με επίκεντρο την περιοχή της Κοφίνου.

Δέντρα αποκόπηκαν και έπεσαν στους δρόμους, ενώ οι σφοδροί άνεμοι μετέφεραν τεράστιες μπάλες με ξερά χόρτα, με αποτέλεσμα να καταστεί σχεδόν αδύνατη η κυκλοφορία των οχημάτων.

Δέντρα ή μεγάλα κλαδιά έπεσαν και σε πασσάλους της ΑΗΚ, προκαλώντας ζημιές σε καλώδια, τόσο χαμηλής όσο και υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σπινθήρες.

Ο δρόμος από τα Καμπιά προς τους Καπέδες είναι κλειστός λόγω πτώσης πασάλου της ΑΗΚ.

Χάος στη Λεμεσό

Χθες το απόγευμα, εξάλλου, χάος επικράτησε στη Λεμεσό, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια και άλλα υποστατικά πλημμύρησαν, ενώ οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματα τους.

Για άλλη μια χρονιά, η οδός που πλήγηκε περισσότερο ήταν η Βασιλέως Κωνσταντίνου στην περιοχή του Τσιρείου.  

Η στάθμη του νερού έφθασε το μισό μέτρο, με αποτέλεσμα σχεδόν όλα τα σπίτια και τα υποστατικά να πλημμυρίσουν.  

Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν, επίσης, στην περιοχή της Εκάλης, στα Πολεμίδια, στη Λεωφόρο Μακαρίου και σε πολλά σημεία της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού.

Σε περισσότερες από 100 κλήσεις ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Αστυνομία καλεί το κοινό να μην μετακινείται άσκοπα και να ζητά ενημέρωση για τις συνθήκες, που επικρατούν στην περιοχή, που προτίθεται να μεταβεί.

Προβλήματα και στην Πάφο

Εξάλλου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε το τελευταίο 24ωρο να προσφέρει βοήθεια σε 14 περιπτώσεις στην Πάφο.

Σε 3 περιπτώσεις κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για παροχή βοήθειας και άντληση νερών από οικίες που πλημμύρισαν, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που συνεχίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Συγκεκριμένα πλημμύρισαν τρεις οικίες στην περιοχή Αναρίτας- Τίμης, μια οικία στην Πάφο επί της οδού Γιάννου Κρανιδιώτη και μία στην Πόλη Χρυσοχούς.

Η υπηρεσία κλήθηκε για αποκοπή δένδρων στο Δημαρχείο Πάφου και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.  

Στην Πόλη Χρυσοχούς, γκαράζ μετακινήθηκε λόγω των σφοδρών ανέμων με αποτέλεσμα να καταπλακώσει ένα σταθμευμένο όχημα.

Στην Κάτω Πάφο, λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής έκλεισε ο παραλιακός δρόμος, τοποθετήθηκαν μπάρες και απαγορεύεται η είσοδος σε πεζούς και οχήματα.

Η βροχόπτωση συνεχίζεται σε αρκετές περιοχές της επαρχίας Πάφου, με αποτέλεσμα όλοι οι δρόμοι να είναι ολισθηροί.

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να  είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Πτώσεις δέντρων σε ελεύθερη Αμμόχωστο και Λάρνακα

Αρκετά έντονη ήταν η χθεσινή νύκτα για την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, αφού η Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου κλήθηκαν σε 50 περιπτώσεις να μετακινήσουν δέντρα που έπεσαν και καλώδια της ΑΗΚ. Το ίδιο σκηνικό παρατηρήθηκε στη Λάρνακα και σε διάφορες κοινότητες καθ` όλη τη διάρκεια της νύχτας με δέντρα να αποκόπτονται και να πέφτουν στους δρομους.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε μειωθεί η ένταση της βροχόπτωσης που έπεφτε στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ωστόσο φυσούσαν θυελλώδεις άνεμοι με αποτέλεσμα η  κυκλοφορία στους δρόμους να είναι πολύ περιορισμένη.

Τα περισσότερα προβλήματα σημειώθηκαν στο Λιοπέτρι, τη Σωτήρα, την Αγία Νάπα, το Παραλίμνι και τη Δερύνεια.

Η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία περιμάζεψαν αρκετές πινακίδες δρόμων οι οποίες έπεσαν λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Οι δρόμοι στους οποίους είχαν παρατηρηθεί προβλήματα έχουν καθαριστεί και η  οδική κυκλοφορία σε ολόκληρη την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου έχει αποκατασταθεί.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου ενημερώθηκε  από πολίτη ότι ανεμοστρόβιλος που σημειώθηκε στην περιοχή Παραλιμνίου γύρω στις 3 τα ξημερώματα παρέσυρε τα πέντε θερμοκήπια που διαθέτει τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Στη Λάρνακα, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις για μετακινήσεις δέντρων από τους δρόμους κα αποκατάσταση της οδικής κυκλοφορίας.

Εξάλλου, λίγο μετά τις 11 το βράδυ σκαλωσιές έπεσαν απο ανεγειρόμενη πολυκατοικία, παρά το κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο δρόμο.

Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβη στη περιοχή όπου, αφού έκλεισε το δρόμο, κατάφερε να μαζέψει τις σκαλωσιές για να ανοίξει ξανά ο δρόμος για την κυκλοφορία.



http://www.sigmalive.com/news/local/195214/erxetai-kakokairia-se-synagermo-oi-armodies-arxes#sthash.sJvE5tDW.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: