Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Στη δημοσιότητα βίντεο με τον μακελάρη Αμεντί Kουλιμπαλί

Την ευθύνη για την επίθεση που στοίχισε την ζωή σε μία αστυνομικό την Πέμπτη σε προάστιο του Παρισιού ανέλαβε εκ μέρους του Ισλαμικού Κράτους, ο Αμεντί Κουλιμπαλί με βίντεο που αναρτήθηκε χθες Κυριακή στο διαδίκτυο.
 

Σε ένα από τα πλάνα, ο 32χρονος φοράει κελεμπία με τη σημαία του ισλαμικού κράτους να βρίσκεται από πίσω του, ενώ σε άλλο πλάνο εμφανίζεται με πολιτικά έχοντας δίπλα του ένα όπλο.

Υποστηρίζει ότι ενήργησε «εναντίον της αστυνομίας». «Απευθύνομαι καταρχάς στον χαλίφη των μουσουλμάνων, τον Αμπού Μπακρ αλ- Μπαγκντάντι, τον χαλίφη Ιμπραήμ» λέει κοιτώντας προς την κάμερα. «Δήλωσα πίστη στον χαλίφη από την πρώτη στιγμή που ανακήρυξε το χαλιφάτο» προσέθεσε ο ίδιος.

«Καταφέραμε να συγχρονιστούμε προκειμένου να επιτεθούμε την ίδια χρονική στιγμή» δηλώνει, αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό την Τετάρτη από τους αδελφούς Κουασί. Ο Αμεντί Κουλιμπαλί σκοτώθηκε την Παρασκευή σε επιχείρηση αστυνομικών σε εβραϊκό παντοπωλείο. Φαίνεται ότι είχε προλάβει να σκοτώσει τέσσερις από τους ομήρους του.

Η αυθεντικότητα αυτού του βίντεο που έχει διάρκεια 7 λεπτών και 17 δευτερολέπτων, δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Στο μεταξύ,  στη Συρία, φέρεται να έχει καταφύγει η καταζητούμενη σύζυγος και συνεργός του 32χρονου μακελάρη, η Χαγιάτ Μπουμεντιέν. Η Χαγιάτ φέρεται να έφθασε στη Συρία μεσώ Μαδρίτης και Τουρκίας στις 8 Ιανουαρίου.

Η οικογένεια του Αμεντί Κουλιμπαλί εκφράζει συλλυπητήρια
Η μητέρα και οι αδελφές του τζιχαντιστή Αμεντί Κουλιμπαλί καταδικάζουν τις επιθέσεις στο Παρίσι και εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, σε ανακοίνωση που διαβιβάσθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Εγώ, η μητέρα του Αμεντί Κουλιμπαλί και όλες οι κόρες μου εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του καταστήματος Hyper Cacher, στην οικογένεια της δημοτικής αστυνομικού του Μονρούζ, καθώς και για τα θύματα της Charlie Hebdo».
«Καταδικάζουμε τις πράξεις αυτές. Δεν συμμεριζόμαστε κατά κανέναν τρόπο αυτές τις εξτρεμιστικές ιδέες. Ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει συγκερασμός ανάμεσα σε αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις και την μουσουλμανική θρησκεία», αναφέρουν.
«Επιθυμούμε, τέλος, όλοι οι πολίτες να είναι ενωμένοι και αλληλέγγυοι, όπως είμαστε εμείς με τις οικογένειες των θυμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.


http://ikypros.com/?p=73399#sthash.AXSs4Rgw.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: