Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ξεκίνησαν οι έρευνες στο γκαράζ του Norman Atlantic


Χθες ξεκίνησαν οι έρευνες στα γκαράζ του πλοίου Norman Atlantic στο λιμάνι του Μπρίντιζι καθώς έσβησαν όλες οι εστίες φωτιάς ενώ τοποθετήθηκαν και ειδικά συστήματα απορρόφησης καπνού.
 

 Υπενθυμίζεται  σε πρόσφατη σύσκεψη είχε αποφασιστεί μέσω ψεκασμού να πέσουν σημαντικά οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του πλοίου ώστε να γίνουν απρόσκοπτα οι έρευνες και είχε βρεθεί και η εταιρεία που θα προμήθευε το υλικό ωστόσο δεν έχει εξακειβωθεί εάν τελικά θα χρησιμοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας πυροσβέστες θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στο πλοίο από την πόρτα εισόδου που χρησιμοποιεί ο "πιλότος" και στη συνέχεια να μπουν με θερμικές κάμερες στα γκαραζ αναζητώντας ανθρώπους που μπορεί να βρήκαν τραγικό θάνατο στα οχήματα. Την ίδια στιγμή με αγωνία περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών και οι συγγενείς των αγνοουμένων.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, εαν ο εισαγγελέας ζητήσει στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης να αδειάσουν τα γκαραζ απο τα κατεστραμμένα οχήματα τότε αυτό δεν μπορεί να γίνει στο Μπρίντιζι καθώς δεν διαθέτει τις υποδομές ενώ στο σημείο που βρίσκεται δεμένο το πλοίο δεν μπορεί να ανοίξει ο καταπέλτης στην πρύμνη. Στο ιταλικό λιμάνι βρίσκεται και κλιμάκιο πραγματογνομώνων ενώ στο Μπρίντιζι από την περασμένη εβδομάδα έχει φτάσει κλιμάκιο τεχνικών αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής.

Ετσι εφόσον εξεταστεί το πλοίο απο τον αρμόδιο νηογνώμονα και αποφασιστεί ότι είναι αξιόπλοο τότε εντός της εβδομάδας ίσως το Norman Atlantic ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Μπάρι, κάτι που επιθυμεί και ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση.


 livenews 

Δεν υπάρχουν σχόλια: