Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Εκφράζονται φόβοι για νεκρούς στο γκαράζ του Norman Atlantic



Οι Ιταλοί πραγματογνώμονες και οι εισαγγελείς που μπήκαν στο πλοίο δεν βρήκαν άλλα θύματα όμως δεν κατέστη, όμως, δυνατή η είσοδος στα γκαράζ, λόγω εστιών της πυρκαγιάς οι οποίες δεν έχουν ακόμη σβήσει ολοκληρωτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν φόβοι να έχουν εγκλωβιστεί οδηγοί οι οποίοι δεν πρόλαβαν να βγουν μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά . 

Ο εισαγγελέας Έττορε Καρντινάλι έμεινε στο πλοίο επί σχεδόν πέντε ώρες, μαζί με καραμπινιέρους, αστυνομικούς, μέλη της ακτοφυλακής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Βρισκόμαστε ακόμη σε μια δευτερεύουσας σημασίας φάση», πρόσθεσε ο Καρντινάλι, εξηγώντας ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλους τους χώρους του Norman.


Oι καραμπινιέροι, προχώρησαν στους πρώτους αναγκαίους ελέγχους σχετικά με την λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης και εκκένωσης του πλοίου, που σύμφωνα με δηλώσεις πολλών διασωθέντων παρουσίασε σοβαρά προβλήματα.

Υπάρχει, παράλληλα το ενδεχόμενο να ρυμουλκηθεί το πλοίο μέχρι το Μπάρι, η εισαγγελίας του οποίου διεξάγει την κύρια έρευνα, υπό την προϋπόθεση, όμως, να μπορέσουν να τύχουν σεβασμού οι απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας.

Στο πλοίο εισήλθαν και τρία μέλη της ειδικής επιτροπής η οποία συστάθηκε από το υπουργείο Μεταφορών της Ρώμης, για την λεπτομερή εξακρίβωση των αιτιών της ναυτικής αυτής τραγωδίας.




Newzup 

Δεν υπάρχουν σχόλια: