Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Δείτε τα περίεργα χόμπι που έχουν δέκα διάσημοι πετυχημένοι επιχειρηματίες

Είναι φυσικό και αναμενόμενο οι πετυχημένοι και πλούσιοι επιχειρηματίες να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε ακριβά χόμπι κι ενδιαφέροντα.
Τις περισσότερες φορές αυτά τα χόμπι είναι λίγο πολύ αναμενόμενα, όπως η ιστιοπλοϊα, η συλλογή ακριβών αυτοκινήτων και τα ταξίδια σε διάφορα εξωτικά μέρη, ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που έχουν λίγο πιο εκκεντρικοί, όπως αναφέρει το Business Insider.

1. Elon Musk
O ιδρυτής της Tesla Motors έχει αγαπημένη συνήθεια να αγοράζει αναμνηστικά αντικείμενα από τις ταινίες του διάσημου Τζέιμς Μποντ, η τιμή των οποίων δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη. Ο Musk είναι ιδιοκτήτης μιας της Lotus Esprit, του αυτοκινήτου που μπορεί να μετατρέπεται σε υποβρύχιο, από την ταινία του 1977, "Ο κατάσκοπος που με αγάπησε".
2. Warren Buffett
Ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής έχει πάθος με το μουσικό όργανο γιουκαλίλι, σε τέτοιο βαθμό που όχι μόνο ξέρει να παίζει αλλά το διδάσκει. Μάλιστα, το χόμπι του αυτό έχει γίνει περιζήτητο με πολλούς συλλέκτες να επιθυμούν να αγοράσουν κάτι από την προσωπική του συλλογή. Πρόσφατα ένας συλλέκτης αγόρασε έναντι 11.000 δολαρίων ένα γιουκαλίλι με αυτόγραφο του Μπάφετ.
3. Bill Gates
Μπορεί να νομίζεται ότι ο ιδρυτής της Microsoft ενδιαφέρεται μόνο για το διαδίκτυο αλλά ο Bill Gates έχει ενδιαφέροντα κι έξω από το μέσο που τον έκανε πλούσιο. Ο μεγιστάνας είναι συλλέκτης σπάνιων βιβλίων και μάλιστα έχει πληρώσει 30,8 εκατ. δολάρια για ένα μόνο βιβλίο, το Codex Leicester, που περιλαμβάνει επιστολές του Leonardo da Vinci.
4. Thomas Edison
Ο διάσημος εφευρέτης είχε εμμονή με τις δίαιτες και μάλιστα σε κάποιο σημείο έφτασε να καταναλώνει μόνο μερικά ποτήρια γάλα την ημέρα, ανά τρεις ώρες.
5. Henry Ford
Ο μεγιστάνας των αυτοκινήτων είχε τρέλα με τα ιστορικά κτίρια, τα οποία αγόρασε και αναπαλαίωνε με το όνειρο να μεταμορφώσει πλήρως τους οικισμούς στους οποίους βρίσκονταν, όπως το Σάντμπουρι, η Μασαχουσέτη, το Γκρίνφιλντ Βίλαντζ και το Μίσιγκαν.
6. Walt Disney
Ο διάσημος κινηματογραφιστής ήταν ιδιαίτερα παθιασμένος με τα τρένα, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη για όσους έχουν επισκεφθεί τη Disneyland. Μάλιστα, ο Disney είχε ένα τεράστιο τρένο στο γραφείο του και μια μινιατούρα του στον κήπο του.
7. Bob Parsons
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας είχε διάφορες αντιφατικές πλευρές. Εκτός από φιλάνθρωπος ήταν και δεινός κυνηγός και μάλιστα κυνηγούσε θηράματα μεγάλου μεγέθους όπως ελέφαντες.
8. Nicola Tesla
Ο εφευρέτης του ραδιοφώνου ήταν μεγάλος θαυμαστής των περιστεριών. Το χόμπι του ήταν να ταϊζει τα περιστέρια από το παράθυρο του δωματίου του ενώ αργότερα στη ζωή του, όταν αρρώστησε προσέλαβε κάποιον για να το κάνει στη θέση του.
9. Thomas J. Watson
Ο ιδρυτής της IBM ήταν ένθερμος υποστηρικτής των προσκόπων σε τέτοιο βαθμό που δεν δίσταζε να λάβει μέρος σε δράσεις τους. Φορώντας την στολή των προσκόπων συνήθιζε να συγκεντρώνεται μαζί με τα άλλα παιδιά γύρω από τη φωτιά ακολουθώντας όλες τις παραδόσεις και τον κώδικά τους.
10. Mark Zuckerberg
Ένα από τα πλέον εκκεντρικά χόμπι όμως φαίνεται να έχει ο δημιουργός του Facebook, ο οποίος έχει δηλώσει μέσα από την προσωπική του σελίδα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι σκοτώνει ο ίδιος το φαγητό που τρώει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: