Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Κύπρος. Σήμερα πραγματοποιείται το μεγάλο συλλαλητήριο της κοινωνίας κατά της λιτότητας

Πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη το συλλαλητήριο ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, που οργανώνει η πλατφόρμα των συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων, ενόψει της συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Κύπρο.
Το συλλαλητήριο αναμένεται να είναι μαζικό και δυναμικό, με πρωτοφανή συμμετοχή, αφού πέραν από τις 18 οργανώσεις οι οποίες συνθέτουν την πλατφόρμα, θα μετέχουν και οργανώσεις από το εξωτερικό, κυρίως από τις χώρες του μνημονίου.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΟ αναφέρει πως ο κόσμος θα συγκεντρωθεί στις 17:00 στο χώρο έξω από το Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία, την ώρα που θα συνεδριάζει η Ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Για διευκόλυνση της μετάβασης του κόσμου στο συλλαλητήριο διευθετήθηκε όπως ξεκινήσουν λεωφορεία από όλες τις πόλεις και τις πιο μεγάλες κοινότητες της Κύπρο, ενώ η διεθνής συμμετοχή στην κινητοποίηση έχει διευρυνθεί και δίνει μια άλλη διάσταση και αναδεικνύει την διεθνιστική αλληλεγγύη των εργαζομένων και των Ευρωπαίων πολιτών, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΟ.
Σημειώνει ακόμα ότι έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία ο Γ.Γ Γιώργος Μαυρίκος, ο Fabio de Masi Ευρωβουλευτής με την Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς εκ μέρους του κινήματος Blockupy, από την ΓΣΕΕ Ελλάδας, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Θανάσης Δανούσης, από το ΠΑΜΕ Ελλάδας, το Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Νίκος Παπαγεωργίου, εκ μέρους της Γαλλικής Εθνικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις βιομηχανίες της Χημείας,ο Claude GILLET-COLLARD και ο Pascal TAILLEUX και ο Γραμματέας του Αριστερού Μπλόκ στην Αυστριακή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Oliver Jonischkeit.
Επίσης, έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους από το Δίκτυο Συνδικάτων Ενέργειας Νότιο –Ανατολικής Ευρώπης, ο ΓΓ Νίκος Ορφανός, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, ο Πρόεδρος Παναγιώτης Κοντουσιάδης, από την Ένωση Εργαζομένων Ιταλίας, η Paola Palmieri, ενώ πολλές άλλες οργανώσεις έχουν αποστείλει μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης.
Εξάλλου, έντονο ενδιαφέρον για δημοσιογραφική κάλυψη της κινητοποίησης έχει ήδη εκφραστεί από αρκετά διεθνή ΜΜΕ.
Στα πλαίσια της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθούν τρεις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις – πορείες στις 16:30. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΕΟ θα γίνουν τρεις συγκεντρώσεις, μια στη Δημοσιογραφική Εστία, μια στα Κεντρικά Γραφεία της CYTA και μια στο Κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας, από όπου θα ξεκινήσουν με πορείες προς το Συνεδριακό Κέντρο.
Οι οργανώσεις που θα συμμετέχουν είναι: Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ), Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΔΕΟΚ), Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), Οργάνωση Ελλήνων Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ), Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΛΤΕΚ) Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ), Παγκύπρια Οργάνωση Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών (ΠΟΒΕΚ), Ένωση Συντακτών Κύπρου, Κίνημα Κατά των Εκποιήσεων, Ένωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ), Νεα Αγροτική, Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων (ΠΟΠ), Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ), Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ), Κίνηση κατά των Ιδιωτικοποιήσεων, Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κίνηση Πολιτισμού.

http://ikypros.com/?p=81891#sthash.P9zhn7zQ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: