Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Νέα μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο


Περαιτέρω μειώσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ανακοινώνει τις επόμενες μέρες η ΑΗΚ. Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής Ηλεκτρισμού, Κώστας Γαβριηλίδης, ανέφερε ότι εντός των επόμενων εικοσιτετράωρων η ΑΗΚ θα είναι σε θέση να ανακοινώσει την ακριβή μείωση, που αφορά τον Φεβρουάριο.



Είπε επίσης ότι η πρόβλεψη της ΡΑΕΚ είναι πως η μείωση θα είναι πέντε τοις εκατό. Πρόσθεσε ωστόσο ότι το ποσοστό αυτό δυνατό να διαφοροποιηθεί.

Διευκρίνισε ότι οι διατιμήσεις της ΑΗΚ αναπροσαρμόζονται κάθε μήνα, με βάση τις τελευταίες παραλαβές καυσίμων. Ο κ. Γαβριηλίδης, υπενθύμισε ότι τον Ιανουάριο, οι τιμές είχαν μειωθεί κατά έξι κόμμα εννέα τοις εκατό συγκριτικά με τις τιμές Δεκεμβρίου.

Τους τελευταίους έξι μήνες υπήρξε μείωση δεκαπέντε τοις εκατό, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια η μείωση της τιμής του ρεύματος ανήλθε στο τριάντα τοις εκατό.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, υπέδειξε ότι, μετά τις τελευταίες μειώσεις, η Κύπρος δεν είναι πλέον η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στο μέσο όρο.



http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/244468/aik-etoimi-gia-nees-meioseis-tis-epomenes-meres#sthash.9tcriSzJ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: