Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Η αστυνομία τσάκωσε λήπτες βοηθήματος να εργάζονται κανονικά σε κέντρα αναψυχής

Έφοδος της αστυνομίας σε νυκτερινά κέντρα αναψυχής στην πολυσύχναστη οδό Σαριπόλου και άλλα υποστατικά, στη Λεμεσό. Τα εξώδικα έπεσαν «βροχή» για αδήλωτη εργασία και κάπνισμα.

Εντοπίστηκαν και λήπτες δημοσίου βοηθήματος να δουλεύουν κανονικά και με το νόμο! 



Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν 30 συνολικά κέντρα αναψυχής, εστιατόρια, μπιραρίες και καφετέριες και και έγιναν 17 καταγγελίες για λειτουργία υποστατικού χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή, 12 για τον περί μεγαφώνων νόμο και 20 για τον περί προστασίας της υγείας νόμο, δηλαδή για κάπνισμα.



Επίσης, από τους λειτουργούς του Τελωνείου εκδόθηκαν 9 εξώδικες καταγγελίες για πώληση οινοπνευματωδών ποτών χωρίς άδεια, ενώ 17 πρόσωπα καταγγέλθηκαν εξωδίκως για αδήλωτη εργασία και τους επιβλήθηκε από τους λειτουργούς του Γραφείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ στον καθένα.

«Η επιχείρηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να εκδοθούν σωρεία εξωδίκων τόσο για την αδήλωτη εργασία όσο και για το κάπνισμα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εντοπίστηκαν πρόσωπα τα οποία χρωστούσαν φυλακιστήρια εντάλματα τα οποία οδηγήθηκαν στα γραφεία της ΑΔΕ Λεμεσού και αφού τα πλήρωσαν αφέθηκαν ελεύθεροι», δήλωσε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης. 
Λήπτες βοηθήματος μεν, δούλευαν δε…
Στα πλαίσια της επιχείρισης, εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν πρόσωπα τα οποία ξεγελούσαν τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς είναι λήπτες δημοσίου βοηθήματος, αλλά εργοδοτούνταν κανονικά σε νυχτερινά κέντρα. 
Τα έβαλε με τους αστυνομικούς και του φόρεσαν χειροπέδες 
Σε άλλη περίπτωση, νεαρός υπεύθυνος συγκεκριμένου χώρου, είχε παρεμποδίσει τους αστυνομικούς και τα μέλη των άλλων υπηρεσιών να εισέλθουν στο υποστατικό του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στα γραφεία της ΑΔΕ Λεμεσού και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν μέλη της Αστυνομίας από διάφορα Τμήματα και Υπηρεσίες, καθώς επίσης και μέλη του Τελωνείου, του Επαρχιακού Γραφείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και των Υγειονομικών Υπηρεσιών.

Cyprustimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: