Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Εκατοντάδες συμμετοχές στο Μαραθώνιο της Πάφου


Τον καθιερωμένο αγώνα δρόμου Cyprus Marathon, Half Marathon & 10 km Road Race, ο οποίος διεξάγεται για 17η συνεχόμενη χρονιά, θα φιλοξενήσει και φέτος η Πάφος την προσεχή Κυριακή.

Σύμφωνα με τον Χρύσανθο Σαβίδη, Πρόεδρο της  Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πάφου, η διαδρομή του Μαραθωνίου για άλλη μια χρονιά θα έχει αφετηρία την Πέτρα του Ρωμιού από όπου, σύμφωνα με την παράδοση, αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη.


Οι Μαραθωνοδρόμοι αφού καλύψουν την επίπονη διαδρομή των 42,195 μέτρων κατά μήκος του παλαιού δρόμου Λεμεσού – Πάφου θα τερματίσουν στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου.

Η εκκίνηση του Μαραθωνίου θα δοθεί στις 7:30π.μ., βάσει  του  προγράμματος.
Όσον αφορά τις άλλες δύο αποστάσεις (Ημιμαραθώνιος & 10 χλμ) θα έχουν ως χώρο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου, με τη διαδρομή να κατευθύνεται προς τη Γεροσκήπου.  Οι εκκινήσεις του Ημιμαραθώνιου και του αγώνα 10 χλμ. θα δοθούν στις 8:30π.μ.

Στο φετινό διεθνή αγώνα, είπε ο κ. Σαββίδης,  οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο  (650 και πλέον δρομείς) με τις συμμετοχές να προέρχονται από την Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Δανία, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία, Σουηδία, Ιρλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Λίβανο, Ρωσία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιορδανία, Κατάρ και Κύπρο. Για πρώτη φορά φέτος θα έχουμε μαραθωνοδρόμους από Ισπανία, ανέφερε.

Ταυτόχρονα με το αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πανηγυρική ατμόσφαιρα από χορευτικά συγκροτήματα που θα συμπεριλαμβάνουν κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς.

Η Επιτροπή Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου κάλεσε τον κόσμο να λάβει μέρος στο διεθνές αυτό αθλητικό γεγονός, το οποίο θα προβάλει την Πάφο διεθνώς και θα ισχυροποιεί τη θέση της ως χειμερινός αθλητικός προορισμός.

livenews 

Δεν υπάρχουν σχόλια: