Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Γυναίκα καμικάζι σκόρπισε το θάνατο στην Νιγηρία

Μια βομβίστρια-καμικάζι ανατινάχθηκε σήμερα αφού προσπάθησε αποτυχημένα να επιβιβαστεί σε ένα λεωφορείο στη βορειοανατολική Νιγηρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο διερχόμενοι και μια ακόμη γυναίκα η οποία τη συνόδευε,
σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις νιγηριανές υπηρεσίες ασφαλείας κι έναν αυτόπτη μάρτυρα.
Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι (τοπική ώρα), «όταν δύο γυναίκες με χιτζάμπ αποπειράθηκαν να επιβιβαστούν σε ένα όχημα εταιρείας μεταφορών αλλά ο οδηγός αρνήθηκε» να τις επιβιβάσει, είπε ανώνυμα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ανώτερος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ενώ το όχημα απομακρυνόταν «τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη η μία από αυτές εξερράγησαν, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η ίδια, η συνεργός της και δύο διερχόμενοι», είπε ένας κάτοικος του χωριού Ενγκάμντου, ο Σάρου Χάσαν.
Τον απολογισμό αυτό επιβεβαίωσε ο αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας.
«Οι δύο γυναίκες που φορούσαν χιτζάμπ είπαν στον οδηγό ότι ήθελαν να πάνε στη Νταματούρου», αφηγήθηκε ο Χάσαν. Ο οδηγός αρχικά «ήθελε να τις πάρει, αλλά ξαφνικά άλλαξε γνώμη, διότι φαίνονταν νευρικές και έλεγαν αντιφατικά πράγματα», δήλωσε ο Χάσαν. Τους είπε «ότι το τέρμα του δρομολογίου του ήταν στο επόμενο χωριό, το Κουκαρέτα, και ότι κατόπιν θα επέστρεφε στο Μαϊντουγκούρι. Οι γυναίκες τότε είπαν πως σε αυτή την περίπτωση, ήθελαν να ανέβουν για να πάνε στο Μαϊντουγκούρι. Αρνήθηκε (να τις επιβιβάσει) και έφυγε», εξήγησε ο κάτοικος.
Μετά την έκρηξη, οι κάτοικοι του χωριού κλείστηκαν στα σπίτια τους αφήνοντας τις τέσσερις σορούς να κείτονται στον δρόμο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Μέσα σε μια εβδομάδα σχεδόν 90 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις οι οποίες αποδίδονται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, και είχαν στόχο ιδίως σταθμούς λεωφορείων στη βόρεια και στην κεντρική Νιγηρία.

Nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: