Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Παρελθόν από την Τράπεζα Κύπρου UK ο Ιάκωβος Κουμή


ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΝ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ...


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Ε» ο μέχρι τώρα Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ιάκωβος Κουμή, απομακρύνεται από την Τράπεζα και στη θέση του τοποθετείται προσωρινά (πιθανόν για ένα 6μηνο) ο Σωτήρης Αντωνιάδης, ο οποίος είναι ανώτερο στέλεχος της Τράπεζας εδώ στο Λονδίνο (βοηθός Γενικός Διευθυντής).

΄Ηδη, ο κ. Ιάκωβος Κουμή εδώ και μία εβδομάδα δεν προσέρχεται για εργασία στην Τράπεζα αφού βρίσκεται με αναγκαστική άδεια, μέχρις ότου οι δικηγόροι διευθετήσουν τα της αποζημίωσης που θα λάβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κατοπινό στάδιο θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές στο διευθυντικό προσωπικό, ιδίως στους τομείς και στα πρόσωπα που συνέτειναν στο να «απομακρυνθεί» η Τράπεζα Κύπρου από την Παροικία και τις επιχειρήσεις συμπατριωτών μας, με αρνητικές επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα (όχι μόνο τραπεζικά και οικονομικά).

Φαίνεται ότι στόχος είναι να ανακτήσει η Τράπεζα Κύπρου στη Βρετανία την παλιά αίγλη που είχε επί ηγεσίας του Σπύρου Νεοφύτου και άλλων διευθυντικών στελεχών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο νέος Γενικός Διευθυντής θα αναζητηθεί είτε «εσωτερικά» (δηλαδή από υφιστάμενα στελέχη της Τράπεζας εδώ στο Λονδίνο ή από την Κύπρο) είτε θα διοριστεί κάποιος «εξωτερικός» δηλαδή ικανό πρόσωπο από την «ανοικτή αγορά». Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.


Πρωτοσέλιδη είδηση στην σημερινή 5/3/2015 έντυπη έκδοση της ομογενειακής ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Λονδίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: