Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Αθήνα. Ημέρες Γαστρονομίας 2015



Το πετυχημένο γαστρονομικό event επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Μουσείο Μπενάκη στις 22 Μαΐου για ένα τριήμερο γεμάτο γεύσεις και αρώματα από την Πελοπόννησο.

Εκπρόσωποι από το χώρο της γαστρονομίας απ’ όλη την Ελλάδα -δημοσιογράφοι, παραγωγοί, επιχειρηματίες, κ.ά.- συμμετέχουν σε θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, ανοιχτές συζητήσεις, γευσιγνωσίες, εκθέσεις, διαδραστικές περιηγήσεις αλλά και δράσεις με εκπαιδευτικό χαρακτήρα που απευθύνονται στο ευρύ κοινό αλλά και τους επαγγελματίες του χώρου.
Imeres_Gastronomias
Παράλληλα, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να συμβάλλουν στον τομέα της περιφερειακής ανάπτυξης, οι διοργανωτές των Ημερών Γαστρονομίας ανακυρήσσουν κάθε χρόνο ένα διαφορετικό τιμώμενο γαστρονομικό προορισμό. Έτσι, φέτος σειρά έχει η Πελοπόννησος, στην οποία επικεντρώνονται πολλά από τα event της διοργάνωσης.
Στο πλούσιο πρόγραμμα του γαστρονομικού τριημέρου συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά και το Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου με εκδηλώσεις, προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ και animation από την Ελλάδα και τον κόσμο με επίκεντρο πάντα τη γαστρονομία, την τροφή και τον πολιτισμό της γεύσης. Οι δημιουργοί από την Ελλάδα μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους με ταινίες μικρού μήκους σε ψηφιακή μορφή μέχρι τις 30 Απριλίου.
10330434_954465157910424_7864560939997936490_n
Όπως και στο περσινό Φεστιβάλ, τμήμα ενός από τα short films που θα υποβληθούν, θα επιλεχθεί τιμητικά από τους διοργανωτές για να κοσμήσει το επίσημο spot της φετινής διοργάνωσης των Ημερών Γαστρονομίας και του AICFF (Athens International Culinary Film Festival) 2015.
info
2-23-24 Μαΐου, Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, www.imeres-gastronomias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: