Σάββατο 18 Απριλίου 2015

24ωρη προειδοποιητική απεργία εξήγγειλε το προσωπικό της ΕΜΕΛ


Σε εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχεται την Τετάρτη, 22 Απριλίου, το προσωπικό της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ), το οποίο διεκδικεί παλαιές μισθολογικές οφειλές της εταιρείας προς τους οδηγούς, που εκκρεμούν εδώ και ενάμιση χρόνο, χωρίς να αποκλείεται περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.


Σύμφωνα με τις συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ και ΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ, η απόφαση λήφθηκε σε συνεδρία των Τοπικών Επιτροπών.
Οι συντεχνίες σημειώνουν ότι για τις συγκεκριμένες οφειλές η εταιρεία έχει προειδοποιηθεί από τις 4 Δεκεμβρίου 2014 με γραπτή επιστολή και έχει λάβει και δεύτερη ειδοποίηση με επιστολή ημερομηνίας 9 Ιανουαρίου 2015.

"Δυστυχώς παρά την έγκαιρη προειδοποίηση που είχε η εταιρεία, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί θετικά στην εξόφληση της οφειλής, την οποία, να σημειωθεί, είχε υποχρέωση να καταβάλει από τον Οκτώβριο του 2013, όπως ρητά προνοούσε σχετικό πρακτικό (ημερομηνίας 17/7/2013) που υπογράφτηκε στη Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας", αναφέρουν οι συντεχνίες.
Κρίνουν δε ότι "η πιο πάνω απόφαση δίνει τα αναγκαία χρονικά περιθώρια σε όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους να διαβουλευθούν και να επιλύσουν το πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς παρουσιάζεται για πολλοστή φορά".

Αναφέρουν, τέλος, πως "κατά τη διάρκεια της απεργίας, και εφόσον δεν εξευρεθεί ικανοποιητική λύση στο πρόβλημα, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των απεργών για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, χωρίς να αποκλείεται περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων".



Δεν υπάρχουν σχόλια: