Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Μία μέρα στο κελί η 30χρονη Λετονή που εγκατέλειψε το ανήλικο παιδί της


Διάταγμα κράτησης μιας ημέρας  εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον της Λετονής μητέρας του 12χρονου αγοριού, το οποίο είχε εγκαταλείψει από τις 26 Μαρτίου, για να ταξιδέψει στο Ιράν με τον σύντροφο και το μικρότερο παιδί της.

Εναντίον της διερευνώνται τα αδικήματα της βίας στην οικογένεια, της άσκησης ψυχολογικής βίας και της κακομεταχείρισης παιδιού κάτω των 16 ετών.


Η 30χρονη γυναίκα συνελήφθη χθες το απόγευμα στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, αφού επέστρεψε στην Κύπρο από το Ιράν, μέσω κατεχομένων.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ζήτησε από το Δικαστήριο την έκδοση διατάγματος κράτησης της  για τρεις 3 ημέρες, ωστόσο, η δικαστής έκρινε ότι κάτι τέτοιο δεν δικαιολογείται. Η 30χρονη κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και όχι στα κρατητήρια, και έχει μαζί της και το επτά μηνών βρέφος της.


Με βάση την υπόθεση, ο 12χρονος γιος της ύποπτης , κατά την απουσία της μητέρας του ζούσε μόνος του επί 10 ημέρες σε αποθήκη που χρησιμοποιεί ως χώρο διαμονής η οικογένειά του. Το παιδί υποστήριξε ότι η μητέρα και ο πατριός του είχαν αφήσει κάποιον ενήλικα, ο οποίος τον φρόντιζε και του έδινε φαγητό. Ο μικρός, που όλο αυτό το διάστημα φοιτούσε κανονικά στο σχολείο του, τέθηκε υπό τη φροντίδα του Γραφείου Ευημερίας.



http://www.sigmalive.com/news/local/221408/monoimeri-kratisi-sti-mitera-pou-egkateleipse-to-gio-tis#sthash.6EQo8xHc.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: