Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Εντοπίστηκε και το δεύτερο «μαύρο κουτί» του μοιραίου Airbus της Germanwings

Βρέθηκε  μετά από 9 μέρες ερευνών το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους Airbus A320 της Germanwings που συνετρίβη στις Γαλλικές Αλπεις στις 24 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας.
Το μαύρο κουτί αυτό περιέχει τις δεδομένα της πτήσης του αεροπλάνου, από τη συντριβή του οποίου σκοτώθηκαν και οι 150 επιβαίνοντες.
Το πρώτο μαύρο κουτί είχε βρεθεί την ημέρα του δυστυχήματος και από την ανάλυση των δεδομένων που περιείχε αποκαλύφθηκε ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος βρισκόταν μόνος στο πιλοτήριο τη στιγμή της τραγωδίας, πιθανόν έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο.

Στο μεταξύ η γερμανική δικαιοσύνη επεσήμανε ότι ο Λούμπιτς είχε αναζητήσει στο Διαδίκτυο μεθόδους αυτοκτονίας λίγες ημέρες πριν την αεροπορική τραγωδία.
Στην ταμπλέτα του συγκυβερνήτη του Airbus, η οποία κατασχέθηκε σε ένα από τα σπίτια του, οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία για τις έρευνες που είχε κάνει στο Διαδίκτυο ως τις 23 Μαρτίου και οι οποίες δείχνουν ότι αναζήτησε πληροφορίες «για μεθόδους αυτοκτονίας», καθώς και «για τις πόρτες των πιλοτηρίων και για τις προδιαγραφές ασφαλείας τους», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία του Ντίσελντορφ.
Εξάλλου,  ο αριθμός των Γερμανών πολιτών που σκοτώθηκαν στη συντριβή του Airbus A320 της εταιρείας Germanwings αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, σε 72 από 75, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. «Μετά την εξέταση όλων των πληροφοριών που διαθέτει η ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων, πιστεύουμε ότι 72 πολίτες μας βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων της συντριβής του αεροπλάνου της Germanwings», το οποίο κατέπεσε την προηγούμενη Τρίτη στις γαλλικές “Αλπεις, επεσήμανε το υπουργείο.
Σύμφωνα με τον απολογισμό του υπουργείου, μεταξύ των θυμάτων με μία υπηκοότητα βρίσκονταν 72 Γερμανοί, 47 Ισπανοί, τρεις Αργεντίνοι, δύο Αυστραλοί, ένας Βέλγος, ένας κάτοικος Ακτής Ελεφαντοστού, δύο Κολομβιανοί, ένας Δανός, δύο Βρετανοί, δύο Ιρανοί, δύο Ιάπωνες, τρεις υπήκοοι Καζακστάν, ένας Μεξικανός, ένας Μαροκινός, ένας Ολλανδός, τρεις Αμερικανοί και ένας κάτοικος Βενεζουέλας.
Επίσης υπήρχαν πέντε πρόσωπα με διπλή υπηκοότητα: τέσσερις Ισπανοί και ένας επιβάτης με υπηκοότητα Βενεζουέλας και Χιλής.
Θυμίζουμε ότι τα «μαύρα κουτιά» των αεροσκαφών είναι χρώματος πορτοκαλί. Η επιλογή του χρώματος πορτοκαλί, δεν είναι φυσικά τυχαία καθώς το πορτοκαλί είναι πολύ πιο εύκολο να ανιχνευθεί σε περίπτωση ατυχήματος. Ονομάζονται δε «μαύρα κουτιά» επειδή φέρνουν  άσχημα (μαύρα) νέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: