Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ήθρε νέο app για να φτιάχνετε βίντεο μαζί με φίλους του Facebook



Το Twitter έχει το Vine και το Periscope, το Snapchat μοιράζεται τις δικές μας ιστορίες, τώρα ήρθε και η σειρά του facebook για την δική του εφαρμογή ικανή να δημιουργεί virals. Το όνομα αυτής: Riff...

Η έννοια των φίλων και της αλληλεπίδρασης μεταξύ τους, θα έλεγε κανείς πως είναι η βασική ιδέα της επιτυχίας του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου, facebook. 
Από τα group μέχρι την απλή συζήτηση κάτω από μια δημοσίευση ή μια φωτογραφία, η δυνατότητα δηλαδή των Facebook friends να κάνουν πράγματα «μαζί», αποτέλεσε το σημαντικό πυλώνα της επιτυχίας του. 

Αυτό είναι και το πλαίσιο γύρω από το οποίο η εταιρεία αποφασίζει να συνεχίζει την ανάπτυξη εφαρμογών. Βασισμένο σε  αυτό είναι και το νέο εργαλείο που έρχεται από τα Facebook Creative Labs και μας χαρίζει την δυνατότητα να δημιουργούμε βίντεο από κοινού με τους διαδικτυακούς μας φίλους.


Η λειτουργία του, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, χαρακτηρίζεται,σε γενικές γραμμές, απλή. Ένας χρήστης δημιουργεί ένα βίντεο με την επιλογή ενός από τα προτεινόμενα θέματα ,π.χ. #AprilFools, το οποίο μπορούν οι φίλοι του να εμπλουτίσουν στην συνέχεια προσθέτοντας τα δικά τους κλιπάκια στο θέμα. 

Μόλις κάποιος φίλος προσθέσει το δικό του ολιγόλεπτο βίντεο, οι υπόλοιποι φίλοι θα είναι σε θέση να το δουν στο Riff ώστε να μπορέσουν να εξελίξουν την ιδέα με τα δικά τους κομμάτια. 

Η «δεξαμενή» των δημιουργών μπορεί να αυξηθεί κάθετα από εκεί και πέρα, οπότε ένα σύντομο βίντεο μπορεί να γίνει ένα συλλογικό project μεταξύ κύκλων φίλων, οι οποίοι θα μπορούν να το μοιραστούν στο Facebook ή αλλού στο Ίντερνετ.



newsbeast.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια: