Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Μείωση στις εγγραφές νέων εταιρειών στην Κύπρο



Μείωση στις αιτήσεις για εγγραφή νέων εταιρειών στην Κύπρο με παράλληλη μείωση του αριθμού των φυσικών και νομικών προσώπων που πτώχευσαν σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο καταδεικνύουν τα στοιχεία του Τμήματος του Εφόρου Εταιρειών για το πρώτο τρίμηνο του 2015. 


Ο αριθμός των αιτήσεων για εγγραφή νέας εταιρείας παρουσίασε μείωση 11,5%. Ανήλθαν στις 2.554 σε σύγκριση με 2.887 το πρώτο τρίμηνο του 2014. 

Παρά την αρνητική εικόνα ο Έφορος Εταιρειών Σπύρος Κόκκινος εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι το 2015 θα κλείσει με θετικό πρόσημο όσον αφορά στην εγγραφή νέων εταιρειών. 

"Με τις πληροφορίες και το αίσθημα των επαγγελματιών θα είναι ανοδική η πορεία των εταιρειών και των άλλων συνεπαγόμενων υπηρεσιών το 2015. Δηλαδή οι αριθμοί θα είναι καλύτεροι και ευνοικότεροι", είπε ο κ. Κόκκινος. 

Την ίδια ώρα χαμηλότερος σε σχέση με πέρσι εξακολουθεί να παραμένει ο αριθμός των νομικών και φυσικών προσώπων που πτώχευσαν. Αναλυτικά ο αριθμός των εταιρειών που πτώχευσαν ανήλθε το πρώτο τρίμηνο του 2015 στις 34 σε σύγκριση με 163 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το ίδιο διάστημα ο αριθμός των ατόμων που πτώχευσαν ανήλθε μόλις στους 14 ενώ για ολόκληρο το 2014 είχε ανέλθει στα 126 άτομα



ant1iwo 

Δεν υπάρχουν σχόλια: