Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Κύπρος. Πρωταθλήτρια στην μακροχρόνια ανεργία


Πρωταθλήτρια όσον αφορά στην αύξηση της μακροχρόνιας ανεργίας το 2014 αναδείχθηκε η Κύπρος σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat. 

Το ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας στην Κύπρο ανήλθε στο 47,7% παρουσιάζοντας αύξηση 9,4% σε σχέση με το 2013. Τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε η Ελλάδα με ποσοστό 6,4% όπου οι μαχροχρόνια άνεργοι αντιπροσωπεύουν το 73,5% του συνόλου των ανέργων ενώ ακολουθούν η Σλοβενία με αύξηση 3,5% και η Ισπανία με 3,2%. 

Στην αντίπερα όχθη τις μεγαλύτερες μειώσεις σημείωσαν η Λετονία (-5,5%), η Κροατία (-5,3%) και η Ρουμανία (-4,1%). 

Στην ΕΕ το μερίδιο της μακροχρόνιας ανεργίας ανήλθε το 2014 στο 49,3% παρουσιάζοντας αύξηση 2,1% σε σχέση με το 2013. 

Σε μια άλλη εξέλιξη βουτιά 33 θέσεων στο δείκτη των πιο ευτυχισμένων χωρών παγκοσμίως σημείωσε η Κύπρος. Υποχώρησε από την 34η θέση που ήταν πριν δύο χρόνια στην 67η την ίδια ώρα που τα κατεχόμενα τα οποία αναφέρονται προκλητικά στο δείκτη ως Βόρεια Κύπρος βρίσκονται μια θέση πιο πάνω. Ως πλέον ευτυχισμένη χώρα αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά η Ελβετία, ενώ ακολουθούν η Ισλανδία, η Δανία, η Νορβηγία, ο Καναδάς, η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία. 

Οι πιο δυστυχισμένες χώρες προέρχονται κυρίως από την αφρικανική ήπειρο, καθώς η ευτυχία συνδέεται άρρηκτα με τη φτώχεια και τη βία. 

Πρώτο στον κατάλογο είναι το Τόγκο και ακολουθούν το Μπουρούντι, η Συρία, το Μπενίν, η Ρουάντα, το Αφγανιστάν, η Μπουργκίνα Φάσο, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Γουινέα, το Τσαντ, η Κεντρική Αφρική, η Μαδαγασκάρη, η Τανζανία, η Καμπότζη, η Νιγηρία, η Γκαμπόν, η Σενεγάλη, η Ουγκάντα, οι Κομόρες και η Δημοκρατία του Κονγκό.



ant1iwo 

Δεν υπάρχουν σχόλια: