Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ο ΣΙΚΑΠ αναμένει να ανακάμψει η τουριστική κίνηση στην Πάφο


Μουδιασμένη χαρακτήρισε την τουριστική κίνηση μέχρι σήμερα στην Επαρχία Πάφου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου Φύτος Θρασυβούλου, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα πως τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακάμψει.

Στόχος και ελπίδα μας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, είναι να προσελκύσουμε ντόπιο τουρισμό τις μέρες των γιορτών του Πάσχα.
Η Πάφος, συνέχισε προσφέρεται με τα Πασχαλινά της εδέσματα και τους οβελίες της, εκτιμώντας πως με τις νέες πτήσεις στο Αερολιμένα Πάφου , θα αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα προκειμένου να υπάρξει μια ισορροπημένη τουριστική περίοδο. Ο κ. Θρασυβούλου σημείωσε ωστόσο πως η επισιτιστική βιομηχανία στην πόλη μας βρίσκεται σε ύφεση.


Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ χαιρέτησε την έναρξη των πτήσεων της αεροπορικής εταιρείαςGermania , σημειώνοντας ωστόσο πως επιβάλλεται να γίνουν όλες εκείνες οι προσπάθειες ούτως ώστε από σήμερα να αρχίσει η τροχιοδρόμηση της επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

Εάν δεν μπορούμε είπε, "  να μεγαλώσουμε την πίτα της τουριστικής περιόδου της πόλης μας αλλά και να μειώσουμε τη λειτουργία ξενοδοχείων κλειστού τύπου" τα προβλήματα , ανέφερε, "   θα είναι πολύ μεγαλύτερα στον τουριστικό τομέα".

Σε σχέση με τους προορισμούς που επιθυμεί να διεκδικήσει ο ΣΙΚΑΠ, ανέφερε πως οι βόρειες χώρες την χειμερινή περίοδο δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους με τα ψηλά κόστα του ηλεκτρικού ρεύματος.

Εκτίμησε ακόμη, πως οι φορείς της Πάφου αλλά και το Κράτος πρέπει να εξεύρουν τη "χρυσή τομή" κατά την έκφραση του, για τη μείωση των λειτουργικών κόστων είτε των ξενοδοχειακών μονάδων, είτε των κέντρων αναψυχής.
Πρόσθεσε επίσης, πως η Πάφος μαζί με τις περιοχές της ελεύθερης Αμμοχώστου το δικαιούται λέγοντας πως είναι η ώρα που τόσο το Κράτος όσο και το Υπουργείο Εργασίας πρέπει να λάβουν τις ανάλογες αποφάσεις για τα θέματα του ανεργιακού, τη χειμερινή περίοδο, τα θέματα της εκπαίδευσης των υπαλλήλων καθώς και της μείωσης του κόστους των λειτουργικών εξόδων .
Η επέκταση της τουριστικής περιόδου αποτελεί σημείωσε " το χρυσό  χαρτί " για τη Πάφο και τη Κύπρο γενικότερα.

Έστειλε ακόμη το μήνυμα προς τον ΠτΔ κ. Νίκο Αναστασιάδη πως το " σταρτάρισμα" δεν έρχεται από πουθενά αλλού ,εκτός - όπως είπε- αν αναπτυχθεί η δυναμική της διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: