Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Νέες καταγγελίες με αιχμές από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη


Ως σαφή προσπάθεια αποπροσανατολισμού, καταγγέλλει ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, την μετατόπιση της προσοχής και του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης από το πρόσφατο πόρισμα του ποινικού ανακριτή Παναγιώτη Καλλή, σε θέματα που ουδεμία σχέση έχουν με τη διαδικασία εκείνη, αλλά με τις έρευνες για την κατάρρευση της οικονομίας. 


Ο κ. Κληρίδης μιλούσε στη Νομική Υπηρεσία, όπου πραγματοποιείτο εκδήλωση διαμαρτυρίας και αφού, στο μεταξύ είχε δεχθεί στο γραφείο του αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνών, τόσο από τον Γενικό Εισαγγελέα, όσο και από τους επικεφαλής ανακριτές των ομάδων που ασχολούνται με τα θέματα της οικονομίας. 

Όπως δήλωσε ο κ. Κληρίδης, "Τώρα γιατί έχουμε στραφεί σ` αυτό το θέμα της οικονομίας αυτές τις μέρες και αυτή τη συγκεκριμένη μέρα, νομίζω δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια σαφή προσπάθεια αποπροσανατολισμού και μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια, η οποία γίνεται από πλευράς κάποιων έτσι ώστε να στρέψουν τα πυρά τους εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα". 

Οι αιχμές όμως και τα υπονοούμενα από τον Γενικό Εισαγγελέα, για την στοχοποίηση του δεν σταμάτησαν εδώ. Με τον Κώστα Κληρίδη να απευθύνεται στη συνέχεια προς την κοινή γνώμη, καλώντας τους πολίτες να του έχουν εμπιστοσύνη:

"Νομίζω, είναι γενικά αντιληπτό αυτό και έχουν ήδη δοθεί τα δείγματα, τα οποία και εσείς θα έχετε πάρει, ότι η γραμμή πλέον είναι να πλήττεται ο Γενικός Εισαγγελέας με θέματα όπως είναι αυτό της οικονομίας από το οποίο να αποστασιοποιούνται κάποιοι άλλοι οι οποίοι ενδεχόμενα να έχουν οποιαδήποτε ευθύνη. Σας καλώ απλώς να έχετε εμπιστοσύνη ότι ό,τι είναι δυνατόν θα γίνει και να κωφεύετε στις οποιεσδήποτε προσπάθειες οι οποίες αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό". 

Αίσθηση πάντως, προκάλεσε και η απάντηση του Κώστα Κληρίδη, όταν ρωτήθηκε αν προτίθεται να ζητήσει ή αν αναμένει τη διευθέτηση μιας συνάντησης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Όπως είπε: "Εγώ σίγουρα δεν θα πάω. Δεν αναμένω τίποτα. Εγώ κάνω τη δουλειά μου με τον τρόπο που πιστεύω είναι σωστός".

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος απορρίπτει επικρίσεις νομικών για απουσία του σε σχέση με τα ευρήματα του πορίσματος που ποινικού ανακριτή Παναγιώτη Καλλή. Αφού διευκρινίζει ότι ουδέποτε παρεμβαίνει σε δικαστικές διαδικασίες όταν αυτές ευρίσκονται σε εξέλιξη, καλεί όλους να χαμηλώσουν τους τόνους: 

"Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνά η δικαιοσύνη, επιλέξαμε να μείνουμε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όχι γιατί έχουμε να αποκρύψουμε οτιδήποτε, αλλά αντίθετα διότι με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι εξυπηρετούμε την δικαιοσύνη".


ant1iwo 

Δεν υπάρχουν σχόλια: