Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Στο εδώλιο και ο Σαρίκας για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ

Στο κατηγορητήριο του πολύκροτου σκανδάλου του αποχετευτικού της Πάφου αναμένεται να προστεθεί και το όνομα του βουλευτή της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα, που φέρεται να έλαβε μίζες.


Αυτό αποφασίστηκε έπειτα από σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία με τον βουλευτή να αναμένεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες που αφορούν δεκασμό δημόσιου λειτουργού και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.


Οι μίζες του ΣΑΠΑ, που φέρεται σύμφωνα με μαρτυρίες να μοιράστηκε με άλλους, οδηγούν ενώπιον της δικαιοσύνης και τον βουλευτή της ΕΔΕΚ, Φειδία Σαρίκα, η ασυλία του οποίου έχει αρθεί από το ανώτατο δικαστήριο.

Ο πρώην Δήμαρχος Πάφου, αποφασίστηκε, έπειτα από σύσκεψη στη νομική υπηρεσία να συμπεριληφθεί στο κατηγορητήριο της πολύκροτης υπόθεσης στην οποία καταδικάστηκαν ήδη ο Σάββας Βέργας και ο Ευτύχιος Μαληκκίδης, πρώην διευθυντής του ΣΑΠΑ.

Ο Φειδίας Σαρίκας φέρεται να έλαβε μέρος μίζας 200 χιλιάδων Ευρώ, για την πρώτη φάση του αποχετευτικού της Πάφου.

Στην επόμενη δικάσιμο ενώπιον του μόνιμου κακουργιοδικείου Πάφου, στις 20 Απριλίου, η κατηγορούσα αρχή αναμένεται να αιτηθεί την αντικατάσταση του υφιστάμενου κατηγορητηρίου με άλλο, προκειμένου να συμπεριληφθεί και το όνομα του Φειδία Σαρίκα. Για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ κατηγορούμενοι είναι ακόμα 4 πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πάφου.

Οι κατηγορίες που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο βουλευτής της ΕΔΕΚ αφορούν μεταξύ άλλων νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και δεκασμό δημόσιου λειτουργού.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει επιδοθεί κατηγορητήριο στο Φειδία Σαρίκα ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό.


livenews 

Δεν υπάρχουν σχόλια: