Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Νέα μείωση στην τιμή του πετρελαίου, διεθνώς

Μείωση παρουσίασαν  οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για τις συνομιλίες στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
 
Στην αγορά του Λονδίνου, η τιμή του Μπρεντ Βόρειας Θάλασσας, για συμβόλαια παράδοσης Μαΐου υποχώρησε κατά 63 σεντ φτάνοντας στα $55,6 το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI), επίσης για συμβόλαια παράδοσης Μαΐου, απώλεσε 51 σεντ υποχωρώντας στα $48,1 ανά βαρέλι,
 
«Οι τιμές υποχώρησαν περαιτέρω την Τρίτη εν μέσω ανησυχιών ότι οι συνομιλίες για το Ιράν αποβούν καρποφόρες, με αποτέλεσμα την άρση των κυρώσεων στις εξαγωγές πετρελαίου της χώρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναλυτής της CMC Markets, Τζάσπερ Λόλερ.
 
Και ενώ οι συνομιλίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι διαβουλεύσεις ενδεχομένως να υπερβούν το χρονοδιάγραμμα που εκπνέει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
 
Το Ιράν, η τέταρτη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο, ζητά έναντι της μείωσης του πυρηνικού του προγράμματος, την άρση των κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί από το 2012 και έχουν στραγγαλίσει την οικονομία της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
http://www.sigmalive.com/news/international/220210/meiosi-stis-times-tou-petrelaiou-eleo-iran#sthash.1smrtJPQ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: