Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Αυξημένα τα έσοδα στην Ελλάδα κατά τον μήνα Μάρτιο


Καθώς η επόμενη εβδομάδα θεωρείται ίσως η κρισιμότερη όσον αφορά την προσπάθεια της Κυβέρνησης να συλλέξει το ποσό των περίπου 450 εκατ. ευρώ που οφείλει ως δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ΔΝΤ,
αλλά και για να καρποφορήσουν οι προσπάθειές της για επικύρωση της δανειακής σύμβασης με τους εταίρους, ώστε να αρχίσουν να εισρέουν χρήματα στα σχεδόν άδεια ταμεία της, μία καλή είδηση, όπως την χαρακτήρισε στέλεχος του επιτελείου του Υπουργείου Οικονομικών στο ΚΥΠΕ, είναι ότι τα φορολογικά έσοδα του μηνός Μαρτίου παρουσίασαν «σημαντική και απρόσμενη», ως προς το ύψος τους, έκπληξη.
 
Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, κατά περίπου 13% ήταν υψηλότερα, σε σχέση με τον αντίστοιχο Μάρτιο του 2014 τα φορολογικά έσοδα γεγονός που, όπως σημειώνεται, δίδει «μερικές «ανάσες ανακούφισης» στο οικονομικό επιτελείο, το οποίο τους πρώτους 2 μήνες του έτους βρέθηκε αντιμέτωπο με υστέρηση των εσόδων που ξεπερνούσε το 1 δις. ευρώ.
 
Η αύξηση των εσόδων εκτιμάται ότι προήλθε από τη ρύθμιση εξπρές για όσους έχουν χρέη προς το Δημόσιο (περίπου 147 εκατ. ευρώ), από λεφτά που εισέπραξε το κράτος από συγχρηματοδοτούμενα έργα, από εφάπαξ καταβολές του ΕΝΦΙΑ, αφού οι πολίτες διευκολύνθηκαν με ρύθμιση που προέβλεπε «κούρεμα» της οφειλής, και από καλύτερη απόδοση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, π.χ. στα καύσιμα κίνησης.
 
Το οικονομικό επιτελείο προσδοκά ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των φορολογικών εσόδων τον Απρίλιο και το Μάιο. Τους μήνες που ελπίζει και σε λύση με τους εταίρους για το δανειακό πρόγραμμα, καθώς οι χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις θα είναι ακόμα πιο μεγάλες.
 
http://www.sigmalive.com/news/greece/221449/ellada-thetiki-ekpliksi-apo-ta-esoda-to-martio#sthash.ydpwd8k9.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: