Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Αστικός λαχανόκηπος στο σπίτι

Οι άνθρωποι της εταιρείας Tower Gardensυποστηρίζουν ότι το σύστημά τους παράγειφρέσκα κηπευτικά στον μισό χρόνο σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους καλλιέργειας καταναλώνοντας 90% λιγότερο νερό και καταλαμβάνοντας 90% μικρότερη επιφάνεια.

Το σύστημα που ανέπτυξε ο ειδικός στην εξελιγμένη φυτοπονία και αεροπονική, Τιμ Μπλανκ λειτουργεί ήδη στους φουτουριστικούς υδροπονικούς κήπους του Κέντρου EPCOT της Disney στο Ορλάντο, στο αεροδρόμιο Ο’ Χέρ του Σικάγο, στο στάδιο των Νιου Γιορκ Τζάιντς και στην καφετέρια των αρχηγείων της Google. Χρησιμοποιείται ακόμα από εστιατόρια και από τους μαθητές του Στέφεν Ριτζ στο Νότιο Μπρονξ, ο οποίος έχει αναπτύξει το Green Bronx Machine, ένα πρωτοποριακό σύστημα μαθημάτων κηπουρικής σε κλειστούς χώρους.
Το Tower Gardens είναι ένα σύστημα κάθετων λαχανόκηπων που μπορεί να αποτελέσει ιδανική λύση για την καλλιέργεια τροφίμων στις πόλεις καταναλώνοντας 90% λιγότερο νερό και καταλαμβάνοντας 90% μικρότερη επιφάνεια.
Η τεχνολογία επιτρέπει στον καλλιεργητή να ελέγξει όλα τα συστατικά στοιχεία της καλλιέργειας τροφίμων και ειδικά την ποιότητα και την ασφάλεια του νερού. Σε ένα περιβάλλον πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, η παραγωγή είναι έτοιμη για συγκομιδή στον μισό χρόνο σε σύγκριση με μια συμβατική οργανική καλλιέργεια, απαιτεί επίσης τον μισό χρόνο για φροντίδα και όλα αυτά χωρίς να χρησιμοποιείται χώμα ως καλλιεργητικό μέσο.
Το σημαντικότερο είναι ότι το Tower Garden εξασφαλίζει νόστιμα και θρεπτικά τρόφιμα χωρίς τη χρήση παρασιτοκτόνων και φυτοφαρμάκων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: