Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Ελεύθερος ο άνεργος βιοπαλαιστής που οδηγήθηκε την Μ. Παρασκευή στις Κεντρικές φυλακές. ΒΙΝΤΕΟ


Ελεύθερος αφέθηκε, με Προεδρική χάρη ο 56χρονος άνεργος βιοπαλαιστής, που οδηγήθηκε χθες, Μεγάλη Παρασκευή, στις Κεντρικές Φυλακές για οφειλές ύψους 12 χιλιάδων ευρώ στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.
 
Δείτε τις δηλώσεις του βιοπαλαιστή στο ΣΙΓΜΑ ΕΔΩ!!!

Το θέμα είχε φέρει στο φως χθες το Sigmalive, προκαλώντας την οργή πολιτών και ιθυνόντων για την κίνηση να οδηγηθεί ένας άνθρωπος στο κελί τη Μεγάλη Παρασκευή, ειδικά για ένα ποσό σχετικά μικρό. 
 
Μιλώντας στο Sigmalive, ο ίδιος ο 56χρονος, Παναγιώτης Σωτηρίου, ανέφερε ότι η σύλληψη του έγινε τη Μεγάλη Πέμπτη, όταν αστυνομικός τον σταμάτησε στο δρόμο για έλεγχο. Όταν αντιλήφθηκε ότι ο 56χρονος είχε οφειλές, τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί τους ανέφερε ότι δεν έχει χρήματα για την αποπληρωμή του χρέους και η διαδικασία προχώρησε, με τον 56χρονο να οδηγείται χθες Μεγάλη Παρασκευή στις Κεντρικές Φυλακές.
 
Η αποφυλάκιση του επιτεύχθηκε μετά από συνεχείς προσπάθειες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, η οποία έμεινε στο σωφρονιστικό ίδρυμα μέχρι αργά χθες το βράδυ, για να πετύχει τη διευθέτηση του θέματος και να περάσει ο 56χρονος το Πάσχα μα την οικογένεια του.  Το έγγραφο από το Προεδρικό έφτασε στις Κεντρικές Φυλακές το πρωί και ο 56χρονος αφέθηκε ελεύθερος, αφού προέβη σε διακανονισμό να πληρώνει 100 ευρώ το μήνα.
 
Ο κ. Σωτηρίου ευχαρίστησε τη Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών για την ευαισθησία που επέδειξε. Τόνισε ότι αν και άνεργος, θα προσπαθήσει να είναι συνεπής με τις οικονομικές του υποχρεώσεις, ενώ εξέφρασε το παράπονο του γιατί διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες που χρωστούν μεγάλα χρηματικά ποσά δεν συλλαμβάνονται, ενώ επεδείχθη τόσος ζήλος για τη σύλληψη ενός βιοπαλαιστή. 
 
Σημειώνεται ότι στην απελευθέρωση του 56χρονου συνέβαλε και η Αστυνομία καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επικοινωνία του Αρχηγού της Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου και τον Γενικό Εισαγγελέα , Κώστα Κληρίδη.

Ο 56χρονος μηχανοδηγός, διαζευγμένος και πατέρας δύο ενήλικων παιδιών, οφείλει περίπου 12 χιλιάδες ευρώ σε απλήρωτα εντάλματα στις κοινωνικές ασφαλίσεις από το 1997 – 2010 και πρόστιμα από το 2001 - 2014.


 http://www.sigmalive.com/news/local/223154/eleftheros-o-viopalaistis-pou-odigithike-sto-keli-m-paraskevi#sthash.rBfqgDTD.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: