Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Αστυνομικός στις ΗΠΑ κατηγορείται για φόνο αφροαμερικανού



Για δολοφονία κατηγορεί η εισαγγελία της Νότιας Καρολίνας λευκό αστυνομικό που πυροβόλησε θανάσιμα οκτώ φορές αφροαμερικανό που προσπαθούσε να διαφύγει. Η απαγγελία των κατηγοριών έγινε μετά την εξέταση βίντεο από το περιστατικό, στο οποίο ο αστυνομικός φαίνεται να πυροβολεί το θύμα αρκετές φορές στην πλάτη την ώρα που τρέχει μακριά του -ο αστυνομικός είχε υποστηρίξει αρχικά ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.


«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Πολιτικών Δικαιωμάτων και το γραφείο του εισαγγελέα στη Νότια Καρολίνα θα συνεργαστεί με το FBI κατά την έρευνα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα υπό το πρίσμα των αποδεικτικών στοιχείων και των κατά περίπτωση εξελίξεων» ανέφερε η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν επίσης ότι, λαμβάνοντας υπόψη ένα βίντεο που τράβηξε περαστικός και δείχνει τη στιγμή των πυροβολισμών, ο αστυνομικός θα αντιμετωπίσει την βαρύτατη κατηγορία της εν ψυχρώ δολοφονίας.

Ο αστυνομικός στο βίντεο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα New York Times διακρίνεται να πυροβολεί πισώπλατα οκτώ φορές τον αφροαμερικανό, ο οποίος μετά από μια μικρή συμπλοκή με τον αστυνομικό άρχισε να τρέχει. Ο αφροαμερικανός είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια μιας έρευνας ρουτίνας.

Ο αστυνομικός, που με βάση την κατηγορία μπορεί να καταδικαστεί στη θανατική ποινή ή κάθειρξη 30 ετών, οδηγήθηκε ήδη στο κέντρο κράτησης του Τσάρλεστον Κάουντι, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών διωκτικών αρχών.

livenews 

Δεν υπάρχουν σχόλια: