Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Νέα πτώση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς


Την ώρα που αυξάνονται οι ελπίδες για την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, γεγονός που αναμένεται να επιτρέψει στη χώρα να προχωρήσει σε εξαγωγές πετρελαίου, η τιμή του "μαύρου χρυσού" υποχωρεί στις ασιατικές αγορές, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.


Στις 06:08 ώρα Κύπρου, η τιμή του πετρελαίου μπρεντ κατέγραψε απώλειες 37 σεντς και διαμορφώθηκε στα 56,73 δολάρια το βαρέλι ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε κατά 50 σεντς στα 49,59 δολάρια το βαρέλι.
Παρότι η παραγωγή αμερικανικού αργού μειώθηκε για πρώτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβριο, τα αποθέματα του προϊόντος συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω της μειωμένης ζήτησης.

"Δεν περιμένω τίποτα περισσότερο παρά μια γενική δήλωση προθέσεων για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις" σχολίασε ο Σκοτ Λούκας, αναλυτής με ειδίκευση στο Ιράν και τη Συρία. Η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα παρατείνει την αβεβαιότητα στην αγορά πετρελαίου δεδομένου ότι θα παραμείνει άγνωστο το εάν και πότε η χώρα θα αρχίσει τις εξαγωγές "μαύρου χρυσού".

Πηγή ΚΥΠΕ
http://www.sigmalive.com/news/energia/220508/nea-ypoxorisi-tis-timis-tou-petrelaiou#sthash.9VCQ6L7v.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: