Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Στις 15 Μαΐου η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό



Οι συνομιλίες για το Κυπριακό επαναρχίζουν την Παρασκευή, 15 Μαΐου ανακοίνωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ `Εσπεν Μπαρθ Εϊντε μετά το δείπνο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί στο Λήδρα Πάλας.





Ο κ. Είντε είπε ότι το δείπνο έγινε σε θετικό κλίμα και οι δύο ηγέτες μοιράστηκαν τις φιλοδοξίες τους για το μέλλο της Κύπρου.
Υπέδειξε ότι συμφώνησαν να αξιοποιηθεί η δυναμική και η νέα ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς καμία καθυστέρηση και ότι και οι δύο διατύπωσαν την ισχυρή τους δέσμεση να το πράξουν.


Ο κ. Είντε είχε ημίωρη συνάντηση με τους ηγέτες και στη συνέχεια παρακάθισαν όλοι σε δείπνο με τους διαπραγματευτές Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί και την Ειδική Αντιπρόσωπο Λίζα Μπατενχάϊμ.



Το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής, 15 Μαΐου, οι δύο ηγέτες θα έχουν την πρώτη τους συνάντησης, όπως συμφώνησαν τη Δευτέρα το βράδυ κατά το δείπνο που παραχώρησε στο Λήδρα Πάλας ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Σε δήλωσή του γύρω στις 10 το βράδυ, αφού ολοκληρώθηκε η συνάντησή του με τους Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, αλλά και το δείπνο στην παρουσία των δύο διαπραγματευτών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί και της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζας Μπάτενχαιϊ, ο κ. Έιντε ανακοίνωσε ότι η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει στις 15 Μαΐου το πρωί, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ώρα.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: