Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Απήγαγαν στην Γαλλία 17 σπάνιους πιθήκους

Η αστυνομία της Γαλλίας αναζητά σε όλη τη χώρα 17 σπάνιους πιθήκους που έκλεψαν άγνωστοι από ζωολογικό κήπο στα νότια του Παρισιού.
Οι επτά λεοντοπίθηκοι και οι δέκα σκιουροπίθηκοι, ιδιοκτησίας της κυβέρνησης της Βραζιλίας, εξαφανίστηκαν το Σάββατο από το ζωολογικό κήπο του Μποβάλ, περίπου 200 χιλιόμετρα από τη γαλλική πρωτεύουσα.

Παρά τις πολυάριθμες κάμερες και τις περιπολίες στη διάρκεια της νύχτας, οι «επαγγελματίες» κλέφτες κατάφεραν να κόψουν ένα γυάλινο παράθυρο που οδηγούσε στο χώρο των πιθήκων. Η αστυνομία εξετάζει τώρα το οπτικό υλικό για να ταυτοποιήσει τους δράστες.
«Πρόκειται για εξαιρετικά σπάνιους, απειλούμενους πιθήκους» δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Ροντόλφ Ντεμπόρ.
«Οι κλέφτες γνώριζαν ακριβώς ποια ζώα να διαλέξουν. Υπάρχουν δύο πιθανότητες: είτε προορίζονται για συλλέκτη είτε για τη μαύρη αγορά» εκτίμησε.
Η γαλλική περιβαλλοντική οργάνωση «Ρομπέν των Δασών» ανακοίνωσε μετά την κλοπή ότι το λαθρεμπόριο πιθήκων γνωρίζει άνθηση σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2011. Μεταξύ άλλων περιστατικών, πέντε ταμαρίνοι εκλάπησαν από ζωολογικό κήπο του Μπλάκπουλ στη Βρετανία.
Σύμφωνα με την οργάνωση, οι ταμαρίνοι πωλούνται στη μαύρη αγορά για 5 με 10 χιλιάδες ευρώ έκαστος.
Πηγή: tanea.gr
http://ikypros.com/?p=96286#sthash.uN7sHOM1.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: