Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Τουλάχιστον 300 αντάρτες νεκροί στην Συρία


Τουλάχιστον 300 αντάρτες σκοτώθηκαν ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν στα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την απελευθέρωση των στρατιωτών που είχαν παγιδευτεί σε ένα νοσοκομείο της πόλης αυτής, στα βορειοδυτικά της χώρας, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.


Δεκάδες Σύροι στρατιώτες, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί από τον Απρίλιο στο νοσοκομείο της Τζισρ αλ Σούγουρ, στην επαρχία Ιντλίμπ, απελευθερώθηκαν την Παρασκευή.

Η τηλεόραση μετέδωσε εξάλλου ότι ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη στην επαρχία του Χαλεπιού λόγω τεχνικού προβλήματος, αν και οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους υποστηρίζουν ότι το κατέρριψαν.

Το ελικόπτερο κατέπεσε «ενώ προσπαθούσε να απογειωθεί, λόγω τεχνικής βλάβης» ανέφερε η τηλεόραση επιβεβαιώνοντας ότι «σκοτώθηκαν τα μέλη του πληρώματός του» χωρίς να επιβεβαιώσει τον αριθμό τους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την άλλη, υποστήριξε ότι οι τζιχαντιστές κατέρριψαν το ελικόπτερο κοντά στο αεροδρόμιο του Κουέιρες. «Ένα μέλος του πληρώματος σκοτώθηκε, η τύχη των υπολοίπων παραμένει άγνωστη», είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, σύμφωνα με τον οποίο στο ελικόπτερο θα μπορούσαν να επιβαίνουν έως και 15 άτομα.

Οι τζιχαντιστές του ΙΚ ανήρτησαν στο διαδίκτυο μια φωτογραφία όπου διακρίνεται ένα φλεγόμενο ελικόπτερο και ανέφεραν ότι το κατέρριψαν με πύραυλο εδάφους-αέρος με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο αξιωματικοί και ένας στρατιώτης.

Το ΙΚ έχει περικυκλώσει το αεροδρόμιο Κουέιρες από τον Μάρτιο του 2014 και εξαπολύει συχνά επιθέσεις στην περιοχή αυτή. Η Δαμασκός χρησιμοποιεί ελικόπτερα για να μεταφέρει στρατιώτες και για να βομβαρδίζει, με βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά, τις περιοχές που έχουν υπό τον έλεγχό τους οι αντάρτες.


newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: