Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ένοχος κρίθηκε 34χρονος για μεγάλη ποσότητα μεθεδρόνης


Tο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου, που συνεδρίασε στη Λάρνακα, έκρινε ένοχο τον Ανδρέα Γρηγορίου 34 χρόνων από τα Λιβάδια της επαρχίας Λάρνακας, στις κατηγορίες της εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, δηλαδή 100 περίπου κιλών μεθεδρόνης, της κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, της κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, και της απόπειρας παράνομης εξαγωγής της ίδιας ποσότητας του εν λόγω ελεγχόμενου φαρμάκου.

Ο Γρηγορίου απαλλάγηκε και αθωώθηκε από την πρώτη κατηγορία που αντιμετώπιζε αυτή της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Το Κακουργιοδικείο απάλλαξε και αθώωσε  τον Νεόφυτο Θεοδώρου 50 χρόνων από τη Ποταμιά, από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 24/5/2014 στην Κύπρο και το εξωτερικό και αφορούν γύρω στα 100 κιλά καθινόνης/μεθεδρόνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, στις 23/5/2014 λήφθηκε πληροφορία στην ΥΚΑΝ ότι στην Κύπρο θα έφτανε συγκεκριμένο φορτίο με πτήση από το Ντουμπάι που πιθανό να περιείχε ναρκωτικά/μεθεδρόνη.

Το φορτίο έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από το Μουμπάϊ της Ινδίας, μέσω Ντουμπάι, και η ΥΚΑΝ ενημερώθηκε για την άφιξη του στις 26/5/2014.

Το φορτίο αποτελείτο από τέσσερα πλαστικά βαρέλια εντός των οποίων υπήρχε άγνωστη ουσία μικτού βάρους περί τα 100 κιλά. Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις που έγιναν διεφάνη ότι τα τέσσερα πλαστικά βαρέλια περιείχαν τη ναρκωτική συνθετική ουσία καθινόνη, η οποία είναι ελεγχόμενο φάρμακο τάξεως Α. Τα βαρέλια και το περιεχόμενό τους τέθηκαν υπό επιτήρηση στις αποθήκες του τελωνείου.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας κατέδειξαν ότι παραλήπτης του συγκεκριμένου φορτίου στην Κύπρο ήταν ο 50χρονος, ο οποίος στα τέλη του 2013 είχε προβεί σε ακόμα μια περίπτωση εισαγωγής προϊόντων από την Ινδία.

Στις 26/5/2014 παρουσιάστηκε στην αποθήκη του Τελωνείου Λάρνακας για εκτελώνιση του φορτίου υπάλληλος συγκεκριμένης εκτελωνιστικής εταιρείας, με έδρα τη Λάρνακα. Ταυτόχρονα με την υποβολή των εντύπων εκτελώνισης του φορτίου, υποβλήθηκαν μέσω της εταιρείας έντυπα εξαγωγής του φορτίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο 34χρονος κλήθηκε για ανάκριση στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λάρνακας και στις 27/5/2014 συνελήφθη, δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης. Το σπίτι του ερευνήθηκε, δυνάμει δικαστικού εντάλματος έρευνας, χωρίς ωστόσο να ανευρεθεί οτιδήποτε επιλήψιμο.

Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα που αφορούσαν το φορτίο των ναρκωτικών και είχαν παραδοθεί στον 34χρονο από την εταιρεία εκτελώνισης. Επίσης εντοπίστηκε μια απόδειξη παραλαβής χρημάτων για το ποσό των 1000 ευρώ στο όνομά του, ημερομηνίας 26/5/2014.

Η αστυνομία είχε εξασφαλίσει γραπτή μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία ο 50χρονος ήταν το πρόσωπο που έδωσε λεφτά στον 34χρονο για την πληρωμή της εταιρείας εκτελώνισης αναφορικά με την εκτελώνιση και επανεξαγωγή του φορτίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στις 26/5/2014, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, συνελήφθηκε στο σπίτι του και ο 50χρονος. Με γραπτή του κατάθεση ερευνήθηκε η οικία του χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε επιλήψιμο. Οι δύο παρουσιάστηκαν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου και η υπόθεση άρχισε να εκδικάζεται τον Ιούλιο του 2014.

Μετά τη σημερινή διαδικασία ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης όρισε την Τρίτη 19 Μαΐου ως ημερομηνία για επιβολή ποινής στον 34χρονο.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
http://www.sigmalive.com/news/local/229720/enoxos-gia-eisagogi-100-kilon-methedronis-krithike-34xronos#.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: