Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

"Φόρο στις 500 πλουσιότερες οικογένειες ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση"



Την επιβολή ενός ειδικού τέλους στις 500 πλουσιότερες οικογένειες της χώρας φέρεται να προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την εκταμίευση των χρημάτων της δανειακής σύμβασης που απομένουν, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της, η γερμανική Bild επικαλούμενη τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η Αθήνα στο Eurogroup.




Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της γερμανικής ταμπλόιντ ανάμεσα στις προταθείσες μεταρρυθμίσεις συμπεριλαμβάνεται και η αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τους εργαζόμενους με εισοδήματα πάνω από €30.000 κατ’ έτος καθώς και ο φόρος πολυτελείας για αγαθά όπως τα ακριβά αυτοκίνητα.

Σε απόσπασμα του άρθρου που θα δημοσιευτεί στο σημερινό της φύλλο, το οποίο ανάρτησε στον ιστότοπό της, αναφέρεται επίσης πως η Αθήνα εισηγείται την επιβολή φόρου στις διαμονές πολυτελείας σε τουριστικά νησιά, καθώς και την τυποποίηση του ΦΠΑ.

Τέλος, στο πλαίσιο των προσπαθειών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με την γερμανική εφημερίδα, προτείνει οι πληρωμές για ποσά που ξεπερνούν τα 70€ να γίνονται αποκλειστικά με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, ώστε να εκδίδονται αποδείξεις για όλες τις συναλλαγές.



http://www.protothema.gr/economy/article/473467/bild-foro-stis-500-plousioteres-oikogeneies-etoimazei-i-elliniki-kuvernisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: