Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ζέφη Βαρλάμη. Αγγίζω το ρεμπέτικο μέχρι το σημείο που μπορώ να το υποστηρίξω


Είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής σχολής η Ζέφη Βαρλάμη από την Γλώσσα της Σκοπέλου αλλά ασχολείται τα τελευταία τρία χρόνια και με το τραγούδι. Παραχωρώντας συνέντευξη στον ΦΙΛΟΞΕΝΟ, μας μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία της στον χώρο,  πως ξεκίνησε να τραγουδά, ποιος την παρότρυνε να ασχοληθεί με το τραγούδι.
Τραγουδά με κομπανίες στο νησί κυρίως λαϊκά και ρεμπέτικα, μιας και η Σκόπελος θεωρείται ρεμπετονήσι, όπως την αποκαλεί και η ίδια.


   Ζέφη είσαι από την Γλώσσα Σκοπέλου και τα τελευταία χρόνια ασχολείσαι με το τραγούδι. Πως προέκυψε αυτό;  Σε άκουσε κάποιος μουσικός και σε παρότρυνε να ασχοληθείς;
Από μικρή μου άρεσε η μουσική και συμμετείχα σε σχολικές εκδηλώσεις αλλά ουσιαστικά ο Γιάννης Παλαιολόγος ήταν αυτός που με παρότρυνε, με βοήθησε και ακόμη με βοηθάει. Συνεργαζόμαστε εδώ και τρία χρόνια. Είναι αυτοδίδακτος μουσικός και υπηρετεί άριστα το καλό λαϊκό τραγούδι. Προσωπικά τον θεωρώ δάσκαλό μου.



      Με ποιο είδος μουσικής ασχολείσαι;
Κυρίως με το παλιό λαϊκό τραγούδι αλλά και το ρεμπέτικο.

        Ξέρουμε ότι η Σκόπελος  βγάζει ρεμπέτες. Θεωρείσαι κι εσύ ρεμπέτισσα;
Η Σκόπελος είναι κατ εξοχήν "ρεμπετονήσι". Έχουμε στο νησί πολλούς άξιους εκπροσώπους της ρεμπέτικης μουσικής. Δε θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ρεμπέτισσα. Αγγίζω το ρεμπέτικο μέχρι το σημείο που μπορώ να το υποστηρίξω.



      Αν και νεαρή σε ηλικία ασχολείσαι με το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι. Είχες κάποια ακούσματα από μικρή;
Δεν προέρχομαι από μουσική οικογένεια. Είχα τα ακούσματα αυτά καθημερινά στην ταβέρνα των γονιών μου για πολλά χρόνια.



       Τραγουδάς σε κάποια μαγαζιά του Νησιού με κομπανία ή και εκτός Σκοπέλου;
Όπως προανέφερα συνεργάζομαι με το Γιάννη Παλαιολόγο αλλά και με άλλους μουσικούς από το νησί κατά καιρούς. Τραγουδάμε σε διάφορες εκδηλώσεις αλλά και σε μαγαζιά.

      Θεωρείσαι επαγγελματίας τραγουδίστρια;
Δεν αισθάνομαι επαγγελματίας, άλλωστε ακόμη μαθαίνω. Έχω τελειώσει τη Φιλοσοφική και ασχολούμαι επαγγελματικά και με αυτό. Η μουσική όμως ήταν η μεγάλη μου αγάπη από μικρή.

7       Πως σε αντιμετωπίζουν οι άντρες συνάδελφοί σου και γενικά ο κόσμος;
Αν και είμαι από τις ελάχιστες κοπέλες στο νησί που ασχολούνται με το τραγούδι παρόλα αυτά οι άντρες μουσικοί στο νησί με αντιμετώπισαν άψογα και μάλιστα με έχουν βοηθήσει στο να γίνω καλύτερη. Όσον αφορά τον κόσμο στο νησί εισπράττω θετική στάση και καλά λόγια.



     Υπάρχει κάποια πρόταση να τραγουδήσεις σε μαγαζί των Αθηνών ή κάποιας άλλης μεγάλης πόλης;
Προς το παρόν δεν έχει προκύψει κάτι αξιόλογο οπότε δεν έχω μπει κι εγώ στη διαδικασία να το σκεφτώ.

      Πως κρίνεις την μουσική στις μέρες μας;
Θεωρώ ότι ακόμη βγαίνουν καλά τραγούδια αλλά δυστυχώς τα περισσότερα δεν αναδεικνύονται. Τα τραγούδια που προωθούνται αυτή τη στιγμή δε θα έλεγα ότι με καλύπτουν.

.      Τα διάφορα ριάλιτι  σόου που σχετίζονται με την μουσική, πως τα βλέπεις;
Είναι μια καλή ευκαιρία για αυτούς που αναζητούν την αναγνωρισιμότητα. Επίσης το επίπεδο των συμμετοχών έχει ανέβει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: