Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Η Γιουβέντους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Η Γιουβέντους πήρε «χρυσή» ισοπαλία (1-1) στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης με σκόρερ και πάλι τον Μοράτα, ο οποίος είχε σκοράρει και στο πρώτο παιχνίδι και πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Βερολίνο όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχτηκε τη Γιουβέντους στο κατάμεστο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και θέλησε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλει το ρυθμό της έχοντας και το ενθουσιώδες κοινό στο πλευρό της. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που στο πρώτο δεκάλεπτο πήραν την κατοχή και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις.
Στο 21′ όμως η «Βασίλισσα» κέρδισε πέναλτι. Ο Κιελίνι ανέτρεψε αντικανονικά τον Χάμες Ροντρίγκεζ μέσα στην περιοχή και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Πορτογάλος σταρ δεν αστόχησε από την  άσπρη βούλα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.
Αυτό ήταν το δέκατο γκολ του Ρονάλντο στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ σε δώδεκα αναμετρήσεις και ισοφάρισε τα 77 του Μέσι στη διοργάνωση. Ακόμα, αυτό ήταν το 307ο γκολ του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ισοφαρίζοντας τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο στη δεύτερη θέση στους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών για τη «Βασίλισσα».
Οι παίκτες του Αντσελότι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος και δίκαια διατηρούσαν το προβάδισμα με τη Γιουβέντους να μην μπορεί να απειλήσει και να περιορίζεται μόνο στο να αμύνεται μαζικά.
Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε καθώς η Ρεάλ ήταν εκείνη που από την αρχή του ημιχρόνου είχε πάρει πάλι την κατοχή και προσπαθούσε να απειλήσει για ένα δεύτερο γκολ.
Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα η «μεγάλη κυρία» κατάφερε να βρει ένα πολύ σημαντικό γκολ. Συγκεκριμένα, στο 57ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας ο Βιδάλ έκανε το γέμισμα, ο Πογκμπά από τα αριστερά έπιασε την κεφαλιά, ο Μοράτα ήταν ο αποδέκτης ο οποίος με κοντρόλ στο στήθος και σουτ στην κίνηση νίκησε τον Κασίγιας και έφερε το ματς στα ίσια.
Αυτό το γκολ όμως έδινε πλέον στη Γιουβέντους το εισιτήριο για τον τελικό του Βερολίνου χάρη στο 2-1 του πρώτου αγώνα. Στο 70ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι, εκμεταλλευόμενοι το άγχος και τη νευρικότητα της Ρεάλ, έφτασαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ. Ο Βιδάλ έκανε την κάθετη μπαλιά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στον επερχόμενο Μαρκίζιο αλλά το πλασέ του τελευταίου στην κίνηση εξουδετερώθηκε σωτήρια από τον «άγιο» Ίκερ Κασίγιας, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι της Ρεάλ.
Οι παίκτες του Αλέγκρι κατάφεραν να κρατήσουν το 1-1 μέχρι το τέλος και πανηγύρισαν μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» μία επική πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Βερολίνο, όπου θα αναμετρηθεί με την Μπαρτσελόνα.
Ρεάλ Μαδρίτης (Κ. Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Κρόος, Χάμες Ροντρίγκεζ, Μπέιλ, Ίσκο, Ρονάλντο, Μπενζεμά (66′ Τσιτσαρίτο)
Γιουβέντους (Μ. Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Εβρά, Πογκμπά (89′ Περέιρα), Μαρκίζιο, Πίρλο (79′ Μπαρτζάλι), Βιδάλ, Μοράτα (84′ Γιορέντε), Τέβεζ
Πηγή: novasports.gr
http://ikypros.com/?p=96320#sthash.Ldz8RaV0.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: