Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Διπλή βομβιστική επίθεση στο Ιράκ



Μια διπλή βομβιστική επίθεση εναντίον πιστών που αποχωρούσαν μετά τις προσευχές της Παρασκευής από έναν σιιτικό χώρο λατρείας στο ανατολικό τμήμα του Ιράκ σκότωσε τουλάχιστον 17 ανθρώπους , δήλωσαν πηγές στην αστυνομία και σε νοσοκομεία.
Ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες εξερράγη κοντά στην έξοδο του τεμένους της Μπαλάντ Ρουζ.
Όταν διερχόμενοι συγκεντρώθηκαν για να βοηθήσουν τους τραυματίες, ένας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί ανάμεσά τους.



Άλλοι 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην διπλή επίθεση στην επαρχία Ντιγιάλα. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν ο Αντνάν αλ Ταμίμι, αξιωματικός του στρατού στην περιοχή.
Ακόμη ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες πυροδοτήθηκε στο χώρο στάθμευσης οχημάτων ενός σιιτικού τεμένους της συνοικίας Κάναν της Ντιγιάλα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί πολίτες.



Η ιρακινή κυβέρνηση είχε ανακηρύξει τη νίκη της επί των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) νωρίτερα φέτος, αφότου οι δυνάμεις ασφαλείας και σιιτικές παραστρατιωτικές ομάδες ανακατέλαβαν διάφορες κοινότητες στη θρησκευτικά και εθνοτικά μικτή επαρχία, η οποία γειτονεύει με το Ιράν.



Όμως οι τζιχαντιστές παραμένουν ενεργοί στην επαρχία, παρότι δεν ελέγχουν πλέον αστικά κέντρα.
Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, που ανέφερε ότι διαπράχθηκε από έναν βομβιστή-καμικάζι που οδηγούσε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά. Αντίθετα το υπουργείο Εσωτερικών και η αστυνομία στην περιοχή έκαναν λόγο περί διπλής επίθεσης. 


Το ΙΚ, μια εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση, εξακολουθεί να ελέγχει τεράστιες εκτάσεις της ιρακινής επικράτειας και εξαπολύει συχνές επιθέσεις εναντίον σιιτών, οι οποίοι αποτελούν την πλειονότητα του ιρακινού πληθυσμού. -

 http://www.alfanews.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: